Bella Hadid és még négy sztár, akik depresszióval küzdöttek - ifaktor
Bella Hadid és Dwayne Johnson

Sokszor a legnagyobb mosollyal rendelkező sztárok mennek át a legnagyobb magánéleti válságon. Listánk szereplő a mai napig küzdenek vagy küzdöttek mar életükben a depresszióval.

Bella Hadid a minap osztotta meg követőivel Instagram-oldalán élete talán legőszintébb posztját. Ugyanis bevallotta, nagyon sokszor szenvedett szorongásos tünetekkel. Több képet is megosztott magáról, ahol azt látjuk, hogy a modell sírva fakad. Bella elmondta, hogy minden nap és minden este a könnyeivel és mentális betegségével küzd.

,,Nagyjából minden nap és minden este így zajlik nálam pár éve. A közösségi média nem valódi. Bárkinek, aki most küzd: kérlek, emlékezz erre. Néha csak annyit kell hallanod, hogy nem vagy egyedül. Szóval tőlem, neked: nem vagy egyedül. (...) Szeretném, ha tudnád, hogy mindig van fény az alagút végén, és a hullámvasút is véget ér egyszer. (Persze előfordulhat, hogy újra elkezdődik, de számomra mindig megnyugtató tudni, hogy ha csak néhány napra, hétre vagy hónapra is, de jobb lesz valamennyire.) Nehéz volt ezt belevésni az agyamba, volt részem elég összeomlásban és kiégésben, hogy tudjam: ha elég keményen dolgozol magadon, ha töltesz időt egyedül, hogy megértsd a traumáidat, problémáidat, örömödet és rutinodat, akkor mindig képes leszel érteni magadat vagy tanulni a fájdalmaidból. És ez minden, amit kérhetsz. Mindegy. Nem tudom, miért, de egyre nehezebb nem megosztani a saját igazságomat. Köszönöm, hogy figyeltetek rám, szeretlek benneteket."


- írta a modell.

Willow Smith volt, aki inspirálta Bella Hadidot a vallomásra. A legfiatalabb Smith csemete 2010-ben szerzett óriási hírnevet, amikor megjelent első videóklipje és dala, a „Whip My Hair". Azonban Willow ekkor még csak tizenegy éves volt, így nagyon nehezen tudta megemészteni, hogy az élete egyik pillanatról a másikra a feje tetejére fordult. Emiatt akkoriban súlyos depresszióban szenvedett és az önbántalmazásba menekült. A fiatal tehetség szerencsére képes volt összeszedni magát és elképesztő, de teljesen egyedül lépett tovább ezen az időszakán. Még szülei sem sejtettek, akkoriban semmit sem súlyos állapotáról.

,,Minden üres volt, folyton csak sötét hangulatú zenéket hallgattam. Annyira őrült helyzet volt, és pedig belezuhantam ebbe a fekete lyukba, és elkezdtem vagdosni magam."

- mesélte édesanyjának új tévéműsorában.

Dwayne Johnson egyik védjegye 100 wattos mosolya. Azonban azt is többszőr bebizonyította, hogy kemény külsője egy igazán nagy szívet takar. Becenevén csak Szikla, komoly gyerekkori traumákon ment keresztül. Kiskorában édesanyjával élt, nagyon szegény körülmények között. Tizenöt éves korában anyukája a szeme láttára kísérelte meg az öngyilkosságot. Ezután depressziója hosszú ideig elkísérte az életében, de a színész soha nem adta fel az álmait. Dwayne Johnson úgy gondolja saját, belső erejének megtalálása segített neki talpra állni és nagyon fontosnak tartja, hogy odafigyeljünk egymásra, illetve vegyük észre a másikon a depresszió tüneteit és segítsünk rajta.

Lady Gaga saját elmondása szerint egész életében depresszióval és szorongással küzdött. Sose titkolta, hogy komoly gyógyszereket szed lelki betegségére. Korábban már megírtunk, hogy legújabb filmje, a Gucci esetében is előfordult, hogy mentális problémákat okozott neki a szerep, hiszen annyira beleélte magát.

„Akadt néhány pszichológiai gondom is, ahogy a film végéhez közeledtünk. Mindegy, hogy a hotel szobában voltam, vagy a forgatáson, úgy beszéltem mint Reggiani. Emlékszem, egyik nap egy kalapban elmentem kirándulni. Nem voltam publikum előtt azelőtt 2 hónapig és bepánikoltam. Azt gondoltam, hogy most is a forgatáson vagyok."

-nyilatkozta a színésznő.

Kristen Bellt főként vígjáték filmekben láthatjuk a filmvásznon, mégis a színésznő magánélete nem volt mindig olyan felhőtlen. Érdekes, hogy a legtöbb színész, aki depresszióval küzd hasonló szakmai karriert tudhat a háta mögött. Kristen már gyerekkorában megismerkedett a depresszió fogalmával, ugyanis édesanyja és nagymamája is küzdött vele. Fontosnak tartotta, nyilvánosságra hozni, hogy sajnos neki is voltak lelki problémái, mert szerinte a társadalom ezt nem veszi elég komolyan.

„Egy cukorbetegtől soha nem tagadnád meg az inzulint, de ha valakinek antidepresszánsokra van szüksége, azt máris bolondnak nézik."

–mondta.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!