El Salvador iskolákat épít, miután bevezették a Bitcoint - ifaktor
El Salvador zászló Bitcoin érmék

A szeptemberi Bitcoin adaptációt követően, sikerült akkora profitot szereznie El Salvarodnak, hogy 20 új iskolát is építhetnek.


A hírek szerint a közép-amerikai ország úgy döntött, hogy a Bitcoin felvásárlást követően visszaforgatja a pénzét a közösségnek és 20 új iskolát építenek 2 millió dollár összértékben.

„Amikor a projekt elindult, a „FIDEBITCOIN" alap számára nem állt rendelkezésre akkora összeg, mint most."

mondta Nayib Bukele, El Salvador elnöke, egy állatkórház megnyitóján, ami az első létesítmény, amit Bitcoinb profitból finanszíroztak.

„Ez volt az az eszköz, ami segített, hogy kilábaljunk a helyzetünkből és képesek legyünk előre haladni, ezzel pedig 20 új iskola építése vált lehetővé."

Azt követőten, hogy Bukele elindította a „FIDEBITCOIN" alapot, mostanra 150 milló dollára rúgott az alap vagyona, amit a fejlődésért létrehozott Bank kezel El Salvadornak. Bukele megígérte, hogy az adófizetők pénze nem ezekre a beruházásokra lesz elköltve.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!