Óriási botrány van a Disney körül Hófehérke miatt - ifaktor
Peter Dinklage öltönyben.
Hollywoodban lassan mindenből botrányt csinálnak, de azért arra talán senki nem gondolt volna, hogy egy Disney-gyerekfilm élőszereplős változata ennyi támadást váltson ki.


A stúdió felé azután indult meg a cunami, hogy bejelentették az élőszereplős Hófehérke és a hét törpe című film szereplőgárdáját. Gal Gadot fog a gonosz királyné szerepébe bújni, a West Side Story feldolgozásból megismert Rachel Zegler pedig a főszereplőt, Hófehérkét fogja alakítani.

Rachel Zeglerrel kapcsolatban robbant ki az első botrány: a mese szerint Hófehérke bőre ugyanis – logikusan – olyan fehér, mint a hó, de a diverzitás jegyében egy latin-amerikai színésznőre osztották a szerepet.

Hollywoodban – és gyakran a Disney esetében – mostanában bevett szokás, hogy nőkre osztanak férfi szerepeket, vagy éppen kisebbségiekre, olyan szerepeket, amelyeket eredetileg nem rájuk szabtak. A legtöbbek szerint, ha a cég igazán képviselni szeretné a kisebbségeket, akkor saját történeteket kéne írnia számukra.

A második felháborodás Peter Dinklage (a Trónok harca Tyrion Lannistere – a szerk.) nevéhez fűződik, aki azon akadt ki, hogy a Disney a hét barlangban lakó törpét akarja filmvászonra vinni.

„Egy kicsit megdöbbentem, hogy mennyire büszkék rá, hogy egy latino színésznőt választottak Hófehérke szerepére. De ti továbbra is a Hófehérke és a hét törpe sztoriját mesélitek el. Lépjetek egyet hátra, és nézzétek már meg, hogy mit műveltek. Ennek így semmi értelme. Egyfelől nagyon progresszívek vagytok, másfelől viszont továbbra is egy ki*aszott maradi történetet csináltok meg hét törpéről, akik egy barlangban élnek. Mi a fenét műveltek?”

– nyilatkozta Dinklage, aki egy növekedési rendellenességgel él együtt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!