Börtönbüntetésre ítélték az olasz válogatott futballistát - ifaktor
Fabrizio Miccoli a Palermo mezében.
A maffiaügybe keveredett korábbi olasz válogatott labdarúgónak, Fabrizio Miccolinak három és fél évre kell börtönbe vonulnia.


Az olasz fenegyerek megfordult a Juventusnál is, de igazán kiteljesedni egy akkori feltörekvő csapatban tudott, a Palermoban, ahol igazi legendává nőtte ki magát.

A leghíresebb olasz sportnapilag, a La Gazzetta dello Sport az ítéletről beszámolva feleleveníti, hogy egy több mint tíz évvel ezelőtti esetről van szó: a Palermo korábbi csapatkapitánya erőszakkal fenyegetve, a maffia segítségével hajtott be egy 12 000 eurós tartozást.

A beszámolók tanúbizonysága szerint Miccolit még 2011-ben egy barátja kérte meg az általa kölcsönadott 20 ezer eurós összeg visszaszerzésére, melybe bevonta a Palermo Kalsa városrészét uraló, szervezett bűnözői csoportot is. A tartozást ugyan végül sikeresen behajtották, azonban az olasz hatóságok az ügyészség birtokába különböző hangfelvételeket és leveleket jutattak el, amelyekkel bizonyítható volt az egykori labdarúgó bűnössége.

Az ítélet most született meg, méghozzá egy három és fél éves börtönbüntetés végrehajtására kötelező eredménnyel.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!