Most végre megtudhatjuk a rangsort a brit királyi családban - ifaktor
Erzsébet Királynő táskájával a kezében mosolyog

Mostanra tisztázódott, hogy a brit királyi családban, Erzsébet királynő alatt, ki, hogyan helyezkedik el.


A brit királyi család, immáron 37. generációjával büszkélkedhet. Egészen Alfréd wessexi királytól, a napjaink modern családjáig. Az biztos, hogy a mostani család össze sem hasonlítható a régi páncélinget és aranyfűzőt hordó uralkodókhoz.

1952-től Erzsébet a nemzetközösség élére került néhai férjével Fülöp herceggel, aki 2021-ben távozott erről a világról, a királynő mellől. Évekkel azelőtt, hogy uralkodni kezdett volna, családalapításba kezdtek férjével, ahol az első gyermek Károly volt, aki Wales hercege lett és a soron következő uralkodó, az ágrajz szerint.

Ezt követően három másik gyermekük is született, akik a felnőtt korba lépve, házasságaikkal nemzetközi figyelmet is kaptak. Majd a királyné nagyszülő lett, így újabb trónörökösök neve került fel a listára. Kate Middleton családba vétele pedig a „celeb” vonalon is elindította a királyi családot. Amit az első, királyi családon kívüli feleség, Meghan Markle tovább visz, hiszen a királyi család nevét kihasználva, de a kötelességek alól felmentve magukat, Amerikába költöztek.

A királynő uralkodása alatt pedig 12 dédunokája született. A családfa így továbbra is nő és a trónörökösök száma pedig szépen gyarapodik.

NBC

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!