Bunyós Pityunak mesterségesen kellett oxigént adni - ifaktor
bunyós pityu kiskutyájával

A COVID miatt kórházba kerülő egykori olimpikon Bunyós Pityu, megjárta a poklot és legyőzte a betegséget, hogy aztán visszatérhessen a családjához.


A Blikknek adott interjút Pityu, aki mesélt bővebben arról, hogyan élte túl a betegséggel való találkozást, mennyire gyűrte őt le ez a kór és hogyan gyógyult ki belőle.

"Nagyon nehéz volt, ráadásul hosszú, összesen egy hónapot voltam beteg. Mindennap imádkoztam mindenkiért, hogy gyógyuljon meg. Rendkívül alattomos betegség ez, nálam is bármi megtörténhetett volna."
"Tizenkét kilót fogytam, nagyon gyönge voltam. Most már egy hete itthon vagyok, próbálom visszanyerni az erőmet, de az az igazság, hogy nehezen megy. Mindössze egy kilót sikerült eddig magamra szednem, úgyhogy hosszú út áll még előttem. Ez a betegség – sajnos – az izmokat támadja először, belőlem jócskán lefaragott az egy hónap alatt."

tette hozzá.

"Amikor bekerültem, azonnal kértem, hogy tegyenek rá minden olyan gépre, amely segít a kór legyőzésében , a legerősebb kezelést kérem, mert meg akarok gyógyulni. Ezt meg is tették, gépekre kerültem, kaptam oxigént is, de lélegeztetőgépre szerencsére nem volt szükség. Hogy mennyire együttműködő vagyok, azt még a kórházban is elismerték, az ott dolgozóknak pedig nagyon hálás vagyok, nagyon rendesek voltak velem."
"Szeretnék mihamarabb visszatérni a színpadra, sok idő esett ki a betegség miatt. Sokat és jókat eszem, rengeteget vagyok friss levegőn és pihenni is próbálok eleget. A súlyomat kell visszaszereznem, a tüdőm szerencsére szépen javul. Bár a kórházban voltak olyan napok, amikor a telefonban sokan a hangomat sem ismerték fel, olyan rossz állapotban voltam, de érzem, hogy javul. Rengeteget edzettem a tüdőmet az életem során, ezért biztos vagyok benne, hogy rendbe jön."

zárta szavait az interjúban Pityu

Pityu azóta otthon van és felesége gondoskodik róla.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!