Világrekord felállításával is próbálkoztak már a Busók - ifaktor
busók

A tervek szerint 2022-ben megrendezik Magyarország egyik leghíresebb eseményét, a busójárást.


Mohácson minden évben megrendezésre kerül Magyarország egyik ikonikus eseménye, a busójárás. A remek látványosság azonban nem csak a tél elűzéséről, de az emberek szórakoztatásáról és 2 évvel ezelőtt egy világrekord felállításáról is szólt.

A mohacs.hu akkoriban úgy írt az eseményről, hogy évről évre színvonalasabb megoldásokkal és lehetőségekkel készülnek az odalátogató emberek számára.

„Nem tudni, van-e már ilyen kategória a különleges teljesítményeket felvonultató, világhírű gyűjteményben, de Mohács – részint erre tekintettel – bevallottan szeretne bekerülni a Guinness-rekordok közé azzal, hogy főterén egy időben a lehető legtöbb ember kólózik egyszerre. Erre keresve sem találnánk jobb alkalmat, mint az idei Busójárás, amikor a mohácsiakon kívül vendégek, farsangolók ezrei népesítik be a Széchenyi teret.”

2021-ben a koronavírus járvány miatt, sajnálatos módon törölni kellett az eseményt a naptárból, azonban mostanra engedélyt kapott a város arra, hogy megtartsák a télűző rendezvényt. Ennek értelmében hagyományos módon, de annál inkább odafigyelve rendezik meg a programokat. Mindenki rendkívül várja a programokat, melyekre 2022 február 24 és március 1 között kerül sor.

Az idei busójárás leglátványosabb része, talán a felvonulás lesz, amelyet február 27-ére terveznek. Ekkor a felvonulást a busók a belváros egy pontján megbontanák és 3 kijelölt útvonalon haladnának tovább, hogy elkerüljék a tömeges zsúfoltságot.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!