Fördős Zé újra megosztotta legnépszerűbb receptjét! - ifaktor
Fördős Zé főz.
Bizonyára az olasz konyha kedvelői – noha immár kicsit hétköznapi étel – közül mindenki ismeri a carbonara tésztaételt. Fördős Zé most ismét elhozta nekünk ezt a klasszikus olasz ételt.


A Konyhafőnök műsorvezetője az Instagram-oldalán osztotta meg újra a Street Kitchen-es receptjét, amely már több mint 900 ezer megtekintésnél jár, és reméli, hogy hamarosan eléri az 1 milliót.

Zének ez a legnépszerűbb videója a YouTube-on, amelyben a saját ízléséhez leginkább passzoló – valamint igencsak egyszerű – carbonara receptet osztja meg mindenkivel.

A carbonara születéséről alapvetően kétféle történet él. Az ismertebb – és inkább legendának beillő – vélekedés szerint a carbonara 1944-ben született. A történet szerint, amikor az amerikaiak felszabadították Rómát, az olaszok kitalálták ezt az ételt, hogy ezzel ünnepeljék az amerikai katonákat. Összerakták azt a két alapanyagot, amelyek egy amerikai reggeli kötelező elemei: a tojást és a bacont.

Persze több kommentben is megjegyezték, hogy ez nem az igazi, valód, klasszikus carbonara recept. Annyival felmentenénk Zét, hogy még Olaszországban is rengeteg vita van arról, hogy a carbonarába egy egész tojást tegyünk vagy csak a sárgáját? A pecorino-t helyettesíthetjük-e parmezánnal? Tehetünk-e a szószba fokhagymát és hagymát is? Egy biztos, amit mindenképpen meg KELL jegyezni: az eredeti carbonara recept semmiképpen sem tartalmaz tejszínt!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!