Cardi B fizeti a bronxi lakástűz áldozatainak temetését - ifaktor
Cardi B szürke fitnesz ruhában áll, zöld háttér előtt
A hónap elején egy bronxi lakóházban keletkezett tűz 17 ember életét követelte. Cardi B, aki szintén innen származik, ígéretet tett arra, hogy kifizeti az összes áldozat temetési költségeit, akik közül többen gyerekek voltak és akik közül sokan Gambiából vándoroltak ki.


"Imáimat és részvétemet küldöm mindenkinek, akit ez a szörnyű tragédia érintett"

- írta közleményében a rapper.

"Rendkívül büszke vagyok arra, hogy Bronxból származom, és rengeteg családtagom és barátom él és dolgozik még mindig ott"

- mondta a rapper a CNN-nek adott nyilatkozatában.

"Szóval, amikor hallottam a tűzről és az összes áldozatról, tudtam, hogy tennem kell valamit, hogy segítsek. El sem tudom képzelni, milyen fájdalmat és gyötrelmet élnek át az áldozatok családjai, de remélem, hogy az, hogy nem kell aggódniuk a szeretteik eltemetésével járó költségek miatt, segít nekik a továbblépésben és a gyógyulásban. Imáimat és részvétemet küldöm mindenkinek, akit ez a szörnyű tragédia érintett."

A hatóságok megállapították, hogy a tűz egy elektromos fűtőberendezés miatt alakult ki. A 19 emeletes épület lakói elmondták a riportereknek, hogy a komplexum fűtése nem volt egyenletes, így sokan más lehetőségekért, például fűtőtesteket használtak, hogy melegen tartsák magukat a hűvös téli éjszakákon.

A bronxi Julie Colon bérlőszervező az NBC Newsnak elmondta, hogy ez egy gyakori probléma.

"Van egy épületem, ahol a főbérlő nem reagált a panaszokra"

- tette hozzá. Mivel az épületeikben nincs megfelelő fűtés, az ilyesfajta fűtőtestek használata megszokottá vált az alacsony jövedelmű, fekete és barna lakosokkal rendelkező közösségekben.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!