Íme egy isteni finom céklasaláta recept Gazdag Tünditől - ifaktor
Íme egy isteni finom céklasaláta recept Gazdag Tünditől

A népszerű táplálkozási tanácsadó, Gazdag Tündi Instagram-oldalán mutatott be követőinek egy isteni finom céklasaláta receptet.


Gazdag Tündi már többször bebizonyította követőinek, hogy egy kis energia és idő ráfordítással mennyei ételeket ehetünk, amik után kicsit sem kell, hogy bűntudatunk legyen.

Amikre szükséged lesz az elkészítéséhez:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 130-150 g Heinz majonéz (ha majonézesebben szereted, akkor több, ha inkább "savanyúbban", akkor kevesebb. Én azért szeretem a Heinz majonézt, mert minőségi hozzávalókkal készül.)
  • 2 ek mustár
  • fél citrom leve (mehet bele 1 egész is, ha édesebb az alma, a főtt cékla elég édes magában, jól kiegyensúlyozza az édes-savasság arányt a citrom leve)
  • 2 ek porcukor
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 3 alma (nekem salikban a savanyúbb fajták jönnek be, pl az idared, de a lédús fujival is finom)
  • 4 kisebb főtt cékla (500 g, én boltban kapható, konyhakész verziót használtam)
  • ízlés szerint újhagyma
,,Nagy kedvenceim a majonézes saláták, nem csak mert kiváló köret-kiegészítők, hanem mert minden asztalt kicsit ünnepibbé tesznek. Múltkor Sztoriban megszavaztattam, hogy melyik kedvenc hidegtálas receptem osszam meg Veletek, toronymagasan az almás-céklasaláta mellett döntöttetek.
Elkészítés: a megmosott almákat és a megfőtt, hámozott céklát ugyanakkora kockákra vágtam, az újhagymát felkarikáztam. Elkészítettem az öntetet: alaposan kikevertem a tejfölt, majonézt, mustárt, porcukrot, citromlevet, sót, borsot, megkóstoltam, majd összekevertem a felkockázott zöldségekkel. Érdemes hűtőben pihentetni, hogy jobban összeérnek az ízek"

- írta Instagram-oldalán Tündi.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!