Cher vetélésével lép fel az abortusztörvény ellen - ifaktor
Cher lila és kék lepelben áll egy fejdíszben

Cher felidézi, hogyan élt át több vetélést Sonny Bono fiatal menyasszonyaként.


A popsztár hétfő esti Twitter-üzenetében elmondta, hogy összesen három vetélése volt, az elsőt 18 évesen kellett átélnie.

"Egyedül voltam a házunkban"

- írta egy Twitter-üzenetében, hozzátéve, hogy akkori élettársa, Sonny Bono hazatérve talált rá. Azt mondta, hogy amikor az orvoshoz került, kiáltott a fájdalomtól és az orvos egyenesen a műtőbe küldte, ugyanis egyértelmű volt, hogy elment a baba.

MI TÖRTÉNNE VELEM MA (?)

-kérdezte az énekesnő.

Chernek később két gyermeke lett, Chaz Bono (53) és Elijah Blue Allman (46). Korábban beszélt arról, hogy elvetélt Bonóval, és azt mondta a Parade magazinnak 2010-ben, hogy ez egy rémálom volt, amin keresztül ment.

„Ez egy spontán vetélés. Dühös méhnek hívják (…) A harmadik alkalom után rémálommá vált. Az emberek gratuláltak, mert terhes vagyok, aztán nem, és akkor azt mondták: „Ó, nagyon sajnáljuk.” Azt gondoltam: „Istenem, nem akarom hallani. ezt már.""

-nyilatkozta akkor az énekesnő.

Cher hétfői posztja úgy tűnt, válasz volt arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság a múlt hónapban felülbírálta a Roe kontra Wade ügyet, amely véget vetett az abortuszkezeléshez való alkotmányos jognak.

Sok szakértő szerint az ország egyes részein bevezetett abortusztilalmak kihatással lehetnek a várandósok egészségére, mivel egyes, az anya életét veszélyeztető terhességi szövődmények kezelése kizárólag az abortusz. A Legfelsőbb Bíróság legutóbbi döntésével az orvosoknak és pácienseknek az új állami törvények összetett útvesztőjében kell eligazodniuk.

Ne hagyd ki!