Chris Patt fellépett kolléganője alacsonyabb fizetése ellen - ifaktor
Jurassic World

Okozott ez némi feszültséget a Jurassic World forgatása során.


Amíg Bryce Dallas Howard alakítja Claire Dealing karakterét, addig Chris Patt Owen szerepét kapta a Jurassic World című filmsorozatban. A két színész neve már összefonott a franchiseal, hiszen mindhárom alkotásban főszerepet játszanak.

Azonban nemrég egy amerikai magazin, a Variety információ alapján kiderült, hogy a színésznő 2 millió dollárral kevesebb fizetést kapott, mint filmbeli partnere második filmért, a Jurassic World: Bukott Birodalomért. Howard 8 millió dollárt keresett, míg Pratt 10 millió dollárt vitt haza.

A színésznő később egy interjúban mesélt erről a problémáról részletesebben és elárulta, hogy a már az első film kezdetekor aláírták a megállapodás a későbbi folytatásra és a bérkülönbségre csak később derült fény. Howardnak pedig akkor már nem volt sok választása, eleget kellett tennie szerződési feltételeknek.

"A jelentések annyira érdekesek voltak, mert sokkal kevesebb fizetést kaptam, mint amennyit a híroldalak lehoztak, sokkal kevesebbet"

- mondta Howard.

"Amikor elkezdtem tárgyalni a "Jurassic"-ről, 2014 volt és az egy másik világ volt, nagy hátrányba kerültem a karrierem terén, így sajnos három filmre is le kellett szerződnöm."

Howard azt is elmondta, hogy nagyon hálás Pattnek, ugyanis amikor a színész tudomást szerezett a fizetésbeli különbségekről, azonnal teljes mellszéleleséggel kiállt a színésznő mellett.

„Chris és én megbeszéltük ezt a dolgot és valahányszor szóba kerültek a további együttműködések, mint a videójátékok, vagy akár a mesefilmek terén, csak annyit mondott nekem: Neked nem kell aggódnod semmi miatt sem. ,,Minden tárgyalást megcsinálok. Ugyanannyit fognak fizetni neked is mint nekem Bryce.”

-mondta a színésznő.

(EtCanada)

Tudta?

Az elmúlt években a férfiak és nők közötti bérszakadék kérdése Hollywoodban egyre inkább közügyé vált.

2019-ben a "Grey's Anatomy" sztárja, Ellen Pompeo azt mondta a Variety-nek, hogy majdnem kiszállt a műsorból, miután meghallotta, hogy jelentések szerint, Patrick Dempseynek a fizetése majdnem kétszerese volt annak, mint a sajátja a műsor kezdetekor.


Ne hagyd ki!