Ezekből a jelekből tudhatod, hogy szeret a cicád - ifaktor
Macska egy fekete puffon
Korábban már megírtuk, mik azok a jelek, amelyekből megtudhatod, hogy szeret-e a kutyád. Most pedig elhoztuk neked azokat a viselkedésformákat, amelyekből pedig azt derítheted ki, hogy cicád odavan-e érted.


Mindkét szemével hunyorít

Ha kiskedvenced mindkét szemével rád hunyorit az bizony annak a jele, hogy nagyon szeret. Ilyenkor a legjobb, ha te is viszonzod ezt a kacsintás félét neki is. Érteni fogja.

Ajándékok

Hasonlóan a kutyákhoz a macskák is szívesen adnak ajándékot a gazdijukban. Azonban a cicák általában kellemetlenebb meglepetésekkel készülnek, mint például egy döglött egér. De ez tipikus esete annak, amikor a szándék az fontosabb. Úgyhogy örülj ennek a gesztusnak mert örömöt akart vele szerezni neked.

Pocakját mutogatja

Ha cicád a hátára fordul és egyértelműen azt jelzi, hogy a pocakját simogasd, akkor mindenképpen örülj ennek. Ugyanis ez annak a jele, hogy teljes mértékben elnyerted kiskedvenced bizalmát, hiszen nem csak hogy testének legérzékenyebb pontját hagyja védelem nélkül, de még arra is kér, hogy érj hozzá.

Nyalogat

Ha macskád elkezd téged nyalogatni az egyértelmű jele, annak, hogy törődik veled. Hiszen ezt a mintát látta nem csak édesanyától, de fajtársaitól is. Mikor a cicák szimpatikusak egymásnak, akkor is elkezdik egymást nyalogatni.

Farkával kérdőjelet formáz

A macska szeretet jele továbbá, ha egy cica kérdőjel-alakúra hajlítja a farkát, ezzel azt mutatja, hogy „Szeretlek!". De ha farka egyenesen felfelé áll, az is ragaszkodást és bizalmat juttat kifejezésre.

Karmaival „dagaszt“ 

Ez a szeretet legegyértelműbb jele a cicánknál. A „dagasztás" során karmait ki- és behúzva nyomogatja a tested. Kölyökként ezzel a tipikus mozdulattal tudta serkenteni az anyukájának a tejét. A „dagasztás" nagyfokú örömöt és egyfajta rajongást is mutat.

Hozzád dörzsöli a fejét

Ez egyfajta területmegjelölési magatartás is: a cica szeretné szaglással érzékelhető módon jelezni más macskáknak, hogy neked már igenis van egy cicád. Vagyis a cica ezt közli veled és külvilággal: ő az enyém, és nem a tiéd!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!