Dér Heni tudja, milyen borzalmakat élnek át most Ukrajnában - ifaktor
Dér Heni és családja.
Dér Heni kicsi gyerekként volt kénytelen átélni a délszláv háború borzalmait, így azt nyilatkozta tudja, milyen helyzetben vannak most az emberek Ukrajnában.


„Ez egy borzasztóan nehéz téma. Átéltük, hogy kétóránként légiriadó volt, az iskola bezárt, hazaküldtek bennünket, a suliba betelepítették a katonákat és a radarállomásokat. A bombázások tőlük 20 km-re, Szabadkán zajlottak, előfordult, hogy hajnalban a szoba remegésére ébredtem, azt hittem, hogy földrengés van, de hallottam a bomba morajlását. Nem volt élelmiszerellátás, lezárták az egész határt, a tartalékokból kellett létezni, előfordult, hogy napokig nem volt áram, és gyertyafénynél fürödtünk, vacsoráztunk a családdal. Anyukám kipakolta a húsokat a mélyhűtőből és elásta, hogy ne romoljanak meg, hiszen áram híján nem tudták fagyasztani. Mindezekkel együtt a szüleim zseniálisan ki tudtak vonni bennünket érzelmileg abból a helyzetből, nem érzékeltük annyira a szörnyűségeket. Nekem gyerekként kaland volt, olyan, mint egy durva kiképzőtábor, ami nagyon sok lemondással jár”

– mesélte az énekesnő a Spirit FM-en hallható #kipakolni Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorban.

A megosztó személyiségű énekesnő nagyon hálás szüleinek, amiért ezekben a nehéz időkben is biztonságos környezetet teremtettek számukra.

„Anyukám most, az ukrán helyzet kapcsán meséli, hogy a délszláv háborúban folyamatosan gyomoridege volt, sírt éjszakákon át, amikor tőlünk 20 km-re bombáztak. Apukámnak is be kellett volna vonulnia katonának, ám nem tette meg, néha bujkált emiatt, de én erről akkor nem is tudtam semmit. Viszont ennek köszönhetem, hogy nem apa nélkül kellett léteznünk egy háborúban…”

– folytatta, majd elárulta, hogy már ő maga is megnézte a térképet, hogy vajon hová tudnak menni családjával, ha Magyarországot is eléri a háború.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!