Ezért nem lehet átvenni a diplomát nyelvvizsga nélkül idén - ifaktor
Diplomák átvétel előtt.
December 14-én szavazta meg az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását, valamint ezzel egy időben a 2021-es nyelvvizsga-amnesztia is.


Ez azonban a 2022-ben végzett hallgatókra már nem vonatkozik. Noha petíció is indult azért, hogy az idén végzettek is részesüljenek ebben a kiváltságban, de ez vélhetően hamvában holt elképzelésként végzi.

Azon túl, hogy a hallgatók örülnének neki, a nyelvvizsgaközpontok tajtékoznak, ugyanis milliós károkat könyveltek el az intézkedés miatt.

De a fő indok az volt – amelyet már az intézkedés bejelentésekor hangoztattak –, hogy a Covid-járvány után a gazdaság újraindításához sok friss diplomásra van szükség, akik elhelyezkednek ad munkaerő piacon.

Mivel a pandémiának vége – ráadásul 140 ezren vehették át a diplomát az utóbbi két évben –, így az intézkedés elérte a hatását.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter januárban azt mondta, amíg a kormány nem hoz külön döntést, addig az általános szabályok érvényesek, vagyis a diploma előtt állóknak nyelvvizsgázniuk kell.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!