Dobó Ági kisgyermekének veleszületett betegségéről vallott - ifaktor
Dobó Ági és családja
Újabb szülinap Dobó Ágiéknál
Instagram/@doboagi

Dobó Ági kisgyermekének veleszületett betegségéről vallott

Dobó Ági legújabb Instagram-bejegyzésében árulta el, hogy kisfia, Natan milyen egészségügyi problémákkal született. Az édesanya azt is elárulta, hogy még nincsenek túl a nehezén.


Dobó Ági egy igazán megható és őszinte történetet osztott meg a követőivel az Instagram-oldalán. Legutóbbi bejegyzésében árulta el, hogy kisfiának, Natannak kettő veleszületett epeköve is van. Egy korábbi rutinvizsgálat során derült erre fény.

Ági nagyon megijedt, amikor ez kiderült és egy oktatáson is részt vett a férjével, annak érdekében, hogy felismerjék, ha komolyabb baj alakulna ki gyermeküknél. Jelenleg évente járnak kivizsgálásra, hiszen a kövek még nem távoztak Natan szervezetéből.

,,Tudni kell, az újszülöttek 4%-ánál előfordul valamilyen rendellenesség, vagy fejlődési zavar, amik, ha időben kiderülnek, a belőlük kialakuló betegségek megelőzhetőek vagy korai időszakban, hatékonyan kezelhetők. Így találták meg Natannál a 2 db vele született epekövét is. Egy rutin hasi ultrahang vizsgálat során. Nem volt vicces a helyzet, azonnal ki kellett vizsgálni, gasztroenterológushoz kellett fordulni, vérvételekre és minden egyéb "apróságra" szükség volt. Miután az eredményei jók voltak, az jelentette a legnagyobb veszélyt, hogy a kövek elindulnak, és esetlegesen elzárják az epevezetéket. Oktatást kaptunk mire kell figyelnünk, mik a jelei annak, ha nagy a baj, és mit kell tennünk. Soha nem felejtem el, ahogyan az ájulás szélén hallgattam a doktorurat, aki azt mondta, (leegyszerüsítve) hogy ha a vizelet sötét lesz, a széklet fehéredik, nincs más lehetőség, MENTŐ, azonnal, mert különben végzetes is lehet a baj... Azzal nyugtattak, hogy ha baj van, az annyira látványos lesz, hogy azonnal meg tudom különböztetni a baba egyéb nehézségeitől, kisebb szenvedéseitől (mint pl. egy "sima" hasfájás). Folyamatos kontrollra volt szükség, pláne, hogy a kövek, főleg az egyik, egyre nagyobb lett. Egy idő után lassult a növekedése, majd 1 cm-nél megállt. Natan most 5,5 éves, és jelenleg évente kell kontrollra járnunk vele. Szemmel tartjuk a "kövecskéket", mert tudjuk, hogy örökre nem maradhatnak. Ninit fiatal felnőtt korában biztosan meg kell műteni, mert hosszútávon daganatos megbetegedéshez is vezethetnek a kövek.”

-írta Ági az Instagram-bejegyzésében.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.


Ne hagyd ki!