Döntés született az „drágakőszakértő” ügyében – Lulu Lakatos öt és fél év letöltendőt kapott - ifaktor
Lulu Lakatos körözött gyémánttolvaj

A londoni ékszerüzletek rettegett bűvésze kicserélte a gyémántokat, így jutott a szép kis summához.


Az ügyben jogerősen ítélet született, miszerint a Romániában született, de Franciaországban élő Lulu Lakatost, 5 és fél évre rács mögé zárják, miután ellopott 7 db rendkívül értékes gyémántot egy londoni ékszerüzletből, amelyeknek összértéke 1.77 milliárd forint.

Tekerjünk vissza egy kicsit az időben. 2016. márciust írunk, amikor is egy Anna nevű hölgy besétált a Londonban található Boodles bemutatótermébe, aki gazdag partnerei számára szeretne drága gyémántokat vásárolni. Az ott dolgozók készségesen megmutatták számára a gyémántokat, majd miközben „megvizsgálta" azokat, egy bűvésztrükkel kicserélte őket értéktelen, de annál inkább a gyémántokra hajazó kavicsokra.

A tolvaj viszont lebukott, mégpedig úgy, hogy az egyik kamera felvette, ahogy a táskájába csúsztatta a drágakövekkel teli tasakot, majd szinte egy pislogásnyi idő alatt, cserélték ki őket a másolatokra, miközben egy kézfogás keretein belül elvonták a figyelmét az ott dolgozóknak.

Ezt követően pár órára, Lakatos már elhagyta az országot.

A tárgyaláson Lulu Lakatos ahelyett, hogy beismerte volna tettét, meggyanúsította testvérét, hogy ő játszotta el a nő szerepét és lopta el a gyémántokat. A többszörösen elítélt tolvajt az ügyészség bűnösnek találta és öt és fél év börtönbüntetést szabtak ki rá.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!