Edina Lujza rátapintott, miért nem utaznak az emberek nyáron Dubajba - ifaktor
Edina Lujza a dubaji sivatagban.
A népszerű influenszer és párja a látványosságok miatt utaztak el az Egyesült Arab Emírségek fővárosába.


Bár Dubaiba nem a víz, hanem a látványosságok miatt jöttünk, de a szálloda tetején találhatómedencének nem tudtam ellenállni. Természetesen a tengerhez is lementünk, viszont a maga kis 30 fokos hőmérsékletével nem hozott nagy lehűlést”

– írta Edina az Instagram-oldalán. A tenger 30 fokos hőmérséklete vélhetően már önmagában beszédes, ám néhány egyéb információval kiegészítve egyértelmű lesz, hogy miért nem kedvelt úticél nyáron Dubaj.

Dubaiban lényegében két évszak van: tél (november-április) és nyár (május-október). Június és október között 35-40 fok a napi átlaghőmérséklet, de a nyár közepén gyakran 45-50 Celsius-fokig is felkúszik a hőmérő higanyszála. Az emberek nyáron többnyire csak este 8 után mozdulnak ki a szabad levegőre. A helyiek általában értetlenkedve állnak a turisták előtt, akik ebben a rendkívüli forróságban napközben kimerészkednek az utcára.

Persze Dubajban jól tudják, hogy mennyire szélsőséges az időjárás náluk, így minden helység és tömegközlekedési eszköz amit csak el tudsz képzelni légkondicionált.

Ne hagyd ki!