Elhunyt a Dűne sztárja, Dean Stockwell - ifaktor
Dean Stockwell
Dean Stockwell 85 éves korában hunyt el. A főként sorozatokból ismert színész már több éve visszavonultan élt otthonában.


Stockwell többek között a Quantum Leap - Az időutazó, a Csillagközi romboló vagy a J. A. G. - Becsületbeli ügyek című sorozatokban szerepelt.

A karrierjében tartott rövidebb szünet után,1984-ben tért vissza, méghozzá David Lynch Dűne című filmjének egyik mellékszerepében, mint Dr. Wellington Yueh.

A karakternek fontos szerep jutott az 1984-es filmben, ugyanis az Atreides-ház megtámadásában fontos szerephez jutott Wellington, hisz ő volt az, aki kiiktatta a védelmi rendszert. Az árulást azért követte el, mert a rivális, Harkonnenek megtörték a felesége életével való zsarolással.

1989-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, a Keresztanyában nyújtott játékáért.

Dean Stockwell 2015-ben szélütést kapott, ezt követően visszavonult a színészkedéstől, haláláig képzőművészettel foglalkozott, otthonában festett.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!