Ezért ne vegyél élő nyulat húsvétra! - ifaktor
Ezért ne vegyél élő nyulat húsvétra!

Közeleg a húsvét, amikor is gyerekek több százai kérnek szüleiktől élő nyuszit. Azonban annak tartására nincsenek kellően felkészülve, így ennek a levét leginkább a tapsifülesek isszák meg. Erről beszélgettek az RTL Reggeli műsorában egy szakértővel.


Hanga Zoltán, a Budapesti Állatkert szóvivője volt a Reggeli műsor vendége, aki egy élő nyulat is magával vitt a beszélgetésre, hogy kellően illusztrálni tudja a helyzet súlyát.

Bár szülőként nehéz lehet nemet mondani gyermekeinknek, akik ebben az időszakban mindenáron nyuszit szeretnének otthonra, a felelősség mégis a felnőtteké. Így mielőtt élő állatot vennénk gyermekünknek, pár fontos kérdést érdemes átgondolni.

A felelős állattartás minden állatra vonatkozik, nem csak a nyúléra. Így mielőtt állatot tervezünk venni otthonra ezeket érdemes átgondolni:

  1. Van-e az állatnak elég helye, hogy kényelmesen élhessen velünk?
  2. Ha gyermekünk esetleg ráunna az állat gondozására, mi szülők tudunk-e vele kellőképp foglalkozni?
  3. Ha elmegy a család nyaralni, tud-e valaki vigyázni az állatra?

Akik ezen mérlegelések után is azt gondolják, hogy képesek az állatról gondoskodni, csak azok vágjanak bele egy kis kedvenc tartásába. A nyulak élettartama 8-10 év is lehet, így ez egy hosszútávú elköteleződéssel jár.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!