Elon Musk brutális mennyiségű pénzzel jótékonykodott - ifaktor
Elon Musk egy mikrofonba beszél egy előadáson

Többek között az is kiderült, hogy 2021 Elon Musk számára, az adakozás éve volt!


Egy amerikai kimutatásból jól látszódik, hogy a TESLA alapítója, Elon Musk több, mint 5,7 milliárd dollárnyi (1785 milliárd forint) részvényt adományozott jótékony célokra a tavalyi évben.

A világ egyik legértékesebb autóipari vállalatának vezérigazgatója azt követően döntött az adományozás mellett, hogy egyik napról a másikra bejelentette Twitteren, hogy 16,4 milliárd dollár értékű részvényt kíván értékesíteni, hogy felszabadítsa a részesedésének 10%-át.

Ezen felül pedig 2021-ben több, mint 11 milliárd dollárnyi adót is kellene fizetnie Musknak, mert lehívta ezeket a részvényopciókat. Ugyanakkor az eljótékonykodott részvényeket nem társíthatja ahhoz az összeghez, melyet adóként kell visszafizessen, de számos előnye volt a világ leggazdagabb emberének abból, hogy ajándék tárgyává tett ekkora összegű részvényeket.

Musk adományozása ezzel a második helyre repítette a világ jótékonysági ranglétráján, aminek az élén Bill és Melinda Gates áll, a múltév béli adományozásaik miatt

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!