Elon Muskot beperelte a Twitter - ifaktor
Elon Musk öltönyben

Musk mégsem akarja megvásárolni a céget, de Twitter perli őt ezért.


Úgy tűnik a Twitter beváltja ígéretét, miszerint beperli Elon Muskot, amiért visszalépett a platform megvásárlására tett ígéretétől – és azt akarják, hogy egy bíró kényszerítse őt ennek betartására.

A keresetben a Twitter szerint egyértelmű, hogy Elon csak azért hátrál meg, mert a tőzsde közvetlenül azután zuhant, hogy áprilisban aláírta a 44 milliárd dolláros vásárlási szerződést. A cég szerint ez a zuhanás 100 milliárd dollárral csökkentette Musk vagyonát, és a Twitter értéke is zuhant, így ajánlata még inkább meghaladta a cég piaci értékét. Az ajánlata hirtelen nevetségesnek tűnt, és ez az egyetlen ok, amiért ki akart lépni.

A kereset szerint a Twitter fogadja el az üzletember mentségére, hogy a platform tele van botfiókokkal, ezt a „képmutatás mintájának” nevezi.

,,,Elon nagyon nyilvánosan elmondta, hogy az egyik oka annak, hogy meg akarta vásárolni a Twittert, az volt, hogy "legyőzze a spamrobotokat".

-írta ki a hivatalos Twitter oldal.

Musk aláírta a szerződést, szóval teljesítenie kell. A platform arra kéri a bíróságot, hogy kényszerítse Muskt, a megállapodott 44 milliárd dolláros áron zárja le az üzletet.

(TMZ)

Ne hagyd ki!