Először ingyenes idén a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban - ifaktor
Két kiállító a Mesterségek Ünnepén

Augusztus 20-22 között közel 800 mester műhelye lesz megtekinthető a Budai Várban a 35. Mesterségek Ünnepén.


A kiállító pavilonokban az iparművészek és hagyományőrzők célja, hogy élményszerűen, látványműhelyben mutathassák be a tradicionális magyar szakmákat a látogatóknak, akik szabadon bekapcsolódhatnak az alkotói folyamatokba.

A Kárpát-medencében megtalálható legnagyobb kézműves ünnepről mesélt a rendezvény igazgatója, Igyártó Gabriella a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorában.

„Minden évben van egy kiemelt témánk. A látogatók idén megismerkedhetnek a vadászat és halászat köré csoportosuló foglalkozásokkal, így a késes, bőrműves, szaru- és csontfaragó szakmákkal, de a halászháló-készítés mesterfogásaiba is bepillantást nyerhetnek."

A kiállítók egészen a Kapisztrán tértől a Mátyás Templomig fognak sorakozni. Jó hír és egyben újdonság is, hogy a fesztivál idén ingyenesen lesz látogatható. Gabriella kiemelte, hogy ezzel is támogatni szeretnék azokat a családokat, akik gyerekekkel érkeznek.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!