Merényletet akartak elkövetni Erzsébet királynő ellen - ifaktor
Erzsébet királynő

A 19 éves férfi úgy döntött, hogy megosztja barátaival és ismerőseivel mire készül Erzsébet Királynő palotájában.


A királyi család számára nem éppen fényesen alakul az idei év. Pláne a végéhez közeledve, ugyanis a királynő számos rendezvényt, köztük az előkarácsonyi közös ebédet és a családi karácsonyt is lemondta. A koronavírusra való tekintettel, így minden család otthon töltötte az ünnepeket. Így volt ez Erzsébet királynéval is, aki a Windsor-kastélyban töltötte az ünnepeket. Arra azonban nem gondolt senki, hogy merényletet készülnek elkövetni ellene.

Egy 19 éves férfi úgy döntött, hogy az információ birtokában, behatol a királyi kastélyba egy számszeríjjal felfegyverkezve, hogy szíven lője a királynőt. A merénylő Jaswan Singh Chail, bevallotta egy Snapchat-videóban a merényletet megelőzően, hogy sajnálja, de muszáj megtennie ezt.

Indokként pedig azt hozta fel, hogy az 1919-es amritszari mészárlásban kiontott életeket fogja megbosszulni, akiket a faji megkülönböztetésnek köszönhetően gyilkoltak le. A férfi szinte azonnal tettre készen állt és oda is ment a kastélyhoz. Azonban amint odaért, az őrök már messziről kiszúrták a kamerák segítségével, így a királynővel még csak nem is találkozott, azonnal elkapták. A férfi egyébként Sithnek nevezte magát és a sötét erejét használva akarta megbosszulni az angolok által kiontott indiai vért.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!