Emiatt nem akart Ethan Hawke eddig főgonosz lenni - ifaktor
Ethan Hawke

Két újonnan debütált alkotásban is a gonosz bőrébe bújik.


Ethan Hawke neve nemcsak a régebbi, de az új generációnak is ismerősen cseng. Az 51 éves színész legújabb filmje, a Fekete telefon nemrég debütált a mozikban és kiemelkedő értékelést kapott a kritikusoktól.

Az alkotást Scott Derrickson és Stephen King fia, Joe Hill rendezte. A két férfi egy igazán hátborzongató lélek horrort hozott össze, amelyben Hawke egy sorozatgyilkost alakít. Ha nem lenne elég a családon belüli erőszak, az iskolai zaklatás és a gyerekrablás, a filmben komoly szerep kaptak a paranormális történések is.

Olyan kegyetlen gyerekgyilkost állít középpontba, hogy Ethan Hawke eleinte nem is akarta elvállalni a művet adaptáló film főszerepét. A vonakodó színészt végül Derrickson személye győzhette meg, akivel egyébként kilenc éve együtt készítették a Sinister című horrort. Miután a direktor odaadta a friss forgatókönyvet, Hawke éjjel küldött neki egy hangüzenetet:

,,azt mondta síri hangon, hogy kinyírlak, és nagyon fog fájni. Ez a mondat benne van a forgatókönyvben, és így adta tudtomra, hogy elvállalja a szerepet"

–mesélte Derrrickson a Total Filmnek.

A színész egyébként később úgy nyilatkozott, hogy végig gondolta, milyen briliáns alakítást nyújtott Jack Nicholson a Ragyogásban, mert meg merte mutatni az őrületet és lelkének sötét oldalát. Ezután mondott igent a felkérésre. Hawke azt is elmondta, hogy eddig tartózkodott a gonosz karakterek elvállalásától, ugyanis karrierje elején félt, hogy beskatulyázzák ezek a szerepek majd őt. Mostanra viszont megváltoztatta véleményét és sok éves szakmai múlttal a háta mögött már a szívesen bújik a gonosz bőrébe. Pont ez az elhatározása volt az, ami rávette, hogy csatlakozzon a Marvel univerzumhoz, a nemrég debütált Holdlovag című sorozat főgonoszaként is.


Ne hagyd ki!