Így áll az idei F1-ranglista – Mexikó a következő futam - ifaktor
Red Bull F1 autó

Több esetben is nagyon szoros verseny alakult ki az F1-es konstruktőri pontlistán, ahol a mostani, mexikói futam megváltoztathatja a sorrendeket.


A 2021-es idény több szempontból is hektikusnak mondható. Több versenyt elhalasztottak és amíg valamely helyszíneket csak erre az idényre, addig pl. a Sanghaiban megrendezett nagydíjakat 3 évig biztosan nem tartják meg. A koronavírus okozta helyzet miatt, Kína leghamarabb 2024-ben térhet vissza. Ebben az idényben azonban több pilóta is fej-fej mellett halad a pontlistán.

Az első helyen jelenleg a fiatal Max Verstappen áll 287,5 ponttal. Jelenleg ő és Hamilton (275,5 pont) vannak versenyben a világbajnoki címért, amit a most soron következő mexikói futam befolyásolhat. Amennyiben Hamiltonnak sikerül az élen végeznie, úgy könnyedén átveheti a vezetést Verstappentől, ami meghatározó lehet a végjátékban.

Őket követi Valteri Bottas, Sergio Pérez és Lando Norris. Bottas ugyan többnyire elhúzott az utóbbi két versenyzőtől, azonban Pérez és Norris között csupán 1 pont különbség van, így a középmezőny csatája is igencsak izgalmasnak ígérkezik.

a 6-7. helyen Charles Leclerc és Carlos Sainz tanyázik 128 és 122,5 ponttal. Nem kell mondanunk, hogy ez a futam drasztikusan megváltoztathatja a tabellát.

Az időmérő most 21:00-22:00-ig lesz, míg a futam holnap 20:00-22:00 ig lesz látható az M4 Sporton.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!