Hatalmas csalódás: tényleg nem létezik a feketepárduc? - ifaktor
Fekete párduc a fűben.
Immár több mint három hete tartja izgalomban az embereket a szabadon kószáló fekete párduc, amely először Kiskunhalason tűnt fel, de azóta már több helyen is látni vélték.


A szakértők véleménye már a legelejétől megoszlik: egyesek szerint csak egy nagyra nőtt házi macskáról lehet szó, míg mások egyértelműen fekete párducként azonosították a felvételen látható állatot. Legutóbb lakott területhez nagyon közel, Szolnok és Újszász között bukkant fel a fekete párduc, akit állítólag láttak Szolnok belvárosában is egy garázstetőn napozni.

Az észlelések után, a helyi lakosú Kardos Roland, a Magyar Magánállatkertek Egyesületének elnöke is kiment nyomokat keresni, azonban Facebook-posztjában sokak számára csalódást keltő eredményre jutott:

„Leopárd vagy annak fekete színváltozatú egyedére utaló nyomokat, jeleket nem találtam, viszont egy békésen egerésző, megtermett házimacska-kandúrt igen”

– írta a szakember, aki szerint nincs semmiféle nagymacska a környéken.

Akik szerint a párduc valóban létezik, egyöntetűen úgy gondolják, hogy az állatot ember nevelhette és onnan szökött meg, így az emberre valószínűleg nem táplálékként tekint, ennek ellenére is támadhat, ha veszélyben érzi magát.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!