Ha még nincs, ezekben a fenyőfákban érdemes gondolkodnod - ifaktor
fenyőfa

Bárkivel megeshet, hogy karácsony napján még nincs fenyőfája. Milyen az ideális? Ne szúrjon, legyen jó illata, tartson sokáig? Mutatjuk melyik milyen!


A fenyőfáknak nem csak a hagyományőrzés, de a lakásod pompájának megteremtése is feladatuk. Előfordul, hogy a kiszemelt fa, nem éppen egyezik azzal az elvárással, amit elképzeltél. Most összeszedtük neked azokat a fatípusokat, amik ismeretében biztos tudod, mit kérj majd az árustól.

Leginkább három fajtájú fából választhatunk. Ez a luc, ezüst, vagy nordmann fenyők. Ezekből is három különböző változat létezik. A dézsás, a vágott és a műfenyő.

Ha inkább a tartósságot részesíted előnyben és szeretnéd, hogy a fenyőfád még január közepén is pompázzon, akkor nordmann, másnéven kaukázusi jegenyefenyőt érdemes választanod. Szép, terebélyes, nem szúr, így a gyerekek is bátran hozzányúlhatnak, valamint hetekig megmaradnak tűlevelei. Hátránya, hogy nincs olyan jellegzetes illata, mint társainak, valamint kicsivel drágább, mint a sima luc.

Inkább a karácsony az illatokról szól számodra? Akkor a totális fenyőillat, a lucfenyővel garantált. A klasszikus karácsonyfák lucfenyők, azonban az illatán kívül, mást nem igazán tart. A meleg levegő hatására könnyebben elszáradnak a tűlevelei, amik leesnek, ezért folyton sepregetni kell alatta, vagy egy régi abrosszal alápóckolva, kiküszöbölhetjük a folyamatos hajolgatást. Természetesen ezen alternatív megoldásokkal kompenzálható a hátránya, így illatát sokáig érezhetjük majd lakásunkban.

Ha az elegancia mérvadó, akkor az ezüstfenyő a befutód. Különleges szürkés színével egyedi kinézetet kölcsönöz a fának, pláne ha a megfelelő színkombinációval díszíted azt. Hátránya, hogy jóval drágább mint luc és szúrósabb is, tehát nehéz feldíszíteni.

Ha olcsó megoldást szeretnél, akkor pedig az erdeifenyő az, amivel operálhatsz. Képes sokáig elállni, későn hullajtja leveleit. Nem teljesen karácsonyfa kinézetűek, de a célnak tökéletes megfelel.

Panelba a feketefenyőt ajánlják, hiszen színe különleges és sötétebb társainál, szúrós leveleit nem hullajtja, illata pedig finom karácsonyi hangulatot kölcsönöz a szobának, szinte azonnal.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!