Brutális szankciók a FIFA részéről az oroszok felé - ifaktor
Orosz nemzeti flabdarúgó válogatott

A FIFA megengedi az oroszoknak, hogy részt vegyenek a világbajnoki selejtezőkön, de szinte minden joguktól megfosztották őket.


Az orosz nemzeti labdarúgó csapatot, végül a FIFA nem zárta ki a világbajnoki selejtezőkből. Engedni fogja őket versenyezni, sőt amennyiben eredményt is érnek el, teljes mértékben elismerik azt, de számos szankcióval sújtották őket, köszönhetően Putyin háborús lépéseinek.

A nemzetközi testület vasárnap döntött arról, hogy engedélyezi az orosz labdarúgó válogatott szereplését a világbajnoki selejtező mérkőzéseken, ami így azt is lehetővé teszi számukra, hogy szomszédjuk, Lengyelország ellen is játszhassanak.

Ahelyett, hogy a FIFA kirúgta volna őket a versenyből, olyan szankciókkal súlytotta az orosz csapatot, amik következtében úgy érezhetik, mintha mégis eltávolították volna őket. A szabályozások, melyek csak az orosz csapatnak szólnak, a következők:

  • Tilos az orosz zászló megjelenítése.
  • Az orosz himnusz nem kerül lejátszásra a mérkőzések előtt.
  • Új névvel kell induljanak: Az Orosz Futball Unió.
  • Tilos a rajongók számára a részvétel a mérkőzéseken.

Ez talán a FIFA eddigi legsúlyosabb korlátozása, de több csapat mégsem ért ezzel egyet. A lengyelek teljesen elfogadhatatlannak nevezték ezt a korlátozást és kijelentették, hogy történjen bármi, nem fognak pályára lépni az oroszok ellen. Az ő példájukat pedig minden bizonnyal követni fogják a svédek és a csehek is.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!