A filmtörténelem eddigi legdurvább átalakulásai 1.rész - ifaktor
Batman jelmezben grafikai rajz

Listánk szereplő számítógépes technológia segítsége nélkül alakulták át valaki mássá.


Danny DeVito - Pingvin

Danny DeVito az 1992-es Batman visszatér című filmben alakította Pingvin karakterét. Tekintve, hogy a film több, mint 30 éve debütált, az alkotás egyáltalán nem tartalmas számítógépes technikával létrehozott jelenetet. DeVito ikonikus átalakulása teljes mértékben a maszkmestereknek köszönhető.

Ralph Fiennes - Lord Voldemort (Harry Potter filmsorozat)


A filmben számos ismertebb színész is feltűnik, köztük Ralph Fiennes-el, aki a Harry Potter franchise fő gonoszát alakítja. A jóképű színészt nemcsak sminkel alakították át, de műfogsort és kontaktlencsét is viselnie kellett. Egyedül az orrát nem tudták csupán maszkmesteri technikával eltüntetni, így ezt számítógépes technika (CGI) segítségével oldották meg.

Bill Skarsgård - Pennywise


A 32 éves színész, Bill Skarsgård nemcsak színészi tehetségével vette le az Az rendezőit a lábukról, hanem azzal is, hogy tud kancsítani. A film főgonoszát pedig az egész film alatt különböző mimikái teszik még ijesztőbbé. Minden forgatás előtt több órán át dolgoztak a maszkmesterek Bill-lel és a speciális számítógépes effekteket, csak akkor használták rajta, amikor a vérfagyasztóra sikerült bohóc az emberi biológiának ellentmondó mértékben nyitotta ki az állkapcsát

Ryan Reynolds - Deadpool


Hasonló listánk eddigi szereplőihez a jóképű színésznek, Ryan Reynoldsnak is meg kellett válnia vonásaitól a Deadpool című film forgatása során. Karakterének, Wade Wilsonnak egy félresikerült kísérlet után égési sérüléshez hasonló bőrelváltozás alakult ki az egész testén. Ryan sajátos humorához hűen egy olyan videót is közzétett, amelyben pillanatok alatt tönkreteszi a maszkmesterek több órás munkáját.

Ne hagyd ki!