5 film, ahol egy vadállat az ellenség - ifaktor
Cápa

Listánk filmjei nem éppen a mai mozi kínálat részei, de ennek ellenére olyan nyomot képesek hagyni a nézőben, amelyet nem felejt el könnyen.


Háborgó mélység (Deep Blue Sea, 1999)

A film egyike azoknak az alkotásoknak, amelyeknek köszönhetően sokan félnek a cápáktól. A film fordulatos, izgalmas és meglepő jelentekkel van tere, amely miatt ha téma közhely is maga történet már nem.

Nyílt tengeren (Open Water, 2003)

Ez a film rendkívül minimalista, de pont ettől tudja magát teljes mértékben beleélni a néző. A házaspár, aki a nyíl vízen ragad, miközben cápák köröznek körülük igazán hátborzongató kombináció.

A vadon foglyai (The Edge, 1997)

Sir Anthony Hopkins és Alec Baldwin repülőgépe lezuhan a vadonban, épp egy gyilkos kedvű medve vadászterületének közepén. A film forgatásának idején még nem lehetett CGI segítségével megoldani egy medvét, ezért az akciójeleneteket egy igazi állat szerepeltetésével hozták le.

A zátony (The Shallows, 2016)

Blake Lively élet‑halál harcot vív egy cápával, miközben tőle szinte karnyújtásnyira a menedéket nyújtó tengerpart. A film végén látható végső leszámolás még jó darabig benne marad az ember fejébe.

Anakonda (Anaconda, 1997)

A 25 évvel ezelőtt bemutatott alkotás tele van ismert színészekkel, mint Jennifer Lopez, Owen Wilson vagy éppen Jon Voight. A cselekmény felvezetése és annak kibontakozása biztosan hidegrázás lesz minden néző számára, főleg ha valaki irtózik a kígyóktól.


Ne hagyd ki!