Franciaország gyönyörű tervvel rukkolt elő a 2024-es párizsi Olimpiára - ifaktor
párizsi olimpia látványterve 2024-re birkózó csarnok

A történelmi nevezetességeit kihasználva, a francia főváros teljesen átalakul majd.


A tokiói olimpia végéhez közeledve a sportrajongókat világszerte az foglalkoztatja, milyen szuper ötletekkel állnak elő a következő világjátékokra. A 2024 -es párizsi olimpiát három év múlva rendezik, így 1924 óta, pont 100 év elteltével újra Franciaországra szegeződik a világ tekintete. Az francia Olimpia Szervező Bizottság nemrégiben gyönyörű koncepciót vázolt fel a következő 5 karikás játékokra.

A kerékpár versenyek célvonala a Champs Élysées-nél, Párizs legelőkelőbb sugárútján lesz, míg az Eiffel -torony melletti Champs de Mars strandröplabda -arénává transzformálódik majd.

Az Invalidusok házában íjászversenyeket rendeznek, amelyben Franciaország hadtörténetéhez kapcsolódó nevezetességek és múzeumok kerülnek kialakításra. A Taekwondo és vívó versenyek pedig a Grand Palais-ban lesznek láthatók.

A Versailles-i palota kertjében lovaglást és modern öttusát rendeznek, míg a Concorde téren pedig breakdance, gördeszka, BMX és 3x3 kosárlabda kerül megrendezésre.

A szörfversenyeket Párizstól 15 000 mérföldre, a Teahupu strandon, Tahiti szigetén rendezik majd.

Eltekintve az esztétikától, Párizs sokrétű kulturális örökségeit és infrastruktúráját használja majd fel, hogy minimalizálja szén-dioxid-kibocsátást és a helyi közösségre gyakorolt hatását.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!