Fucsovics Márton szerint Djokovic nem versenyezhet - ifaktor
Fucsovics Márton és Novak Djokovic
Fucsovics Márton is megszólalt a hosszú napok óta húzódó Novak Djokovic beutazását érintő kálvária kapcsán.


Már több teniszező, köztük a 20-szoros Grand Slam győztes, Rafael Nadal is megszólalt Djokovic kapcsán. A spanyol szerint már régen beoltathatta volna magát riválisa, elkerülve ezzel mindennemű további problémát.

„Ha akarna, minden probléma nélkül játszhatna itt Ausztráliában. Ő meghozta a döntését, mindenki szabadon dönt magáról, de ennek vannak következményei. Persze nekem sem tetszik az, ami most történik. Egyfelől sajnálom, ugyanakkor hónapok óta tudatában volt annak, hogy mik a feltételek, és így hozta meg a döntését”

– nyilatkozta Nadal.

Fucsovics hasonlóan vélekedett, mint spanyol kollégája.

„Megérdemelné, hogy itt legyen és induljon. Viszont nem szabad elmenni amellett, ami most a világban zajlik. Az embereknek az egészségük a legfontosabb, és vannak szabályok, amiket már hónapokkal ezelőtt ismertettek, nevezetesen, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát, Djokovic pedig ezt nem tette meg. Ebből a szempontból meg szerintem nem lenne joga itt lenni”

– mondta a magyar teniszező.

Az egész huzavona Djokovic részvételével kapcsolatban, az orvosi mentességről szóló igazolással kezdődött. Ezt annak alapján állították ki, hogy december 16-án pozitív tesztet adott, az elmúlt 72 óra vonatkozásában pedig nem volt láza, illetve Covid-fertőzésre jellemző tünete. Ennek ellenére az Ausztrálok ragaszkodnak az előírt kötelező védőoltáshoz, amelyet kötelező beadatnia a részvevő teniszezőknek az Australian Openen.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!