Gryllus Dorka kiakadt a filmipar sztereotípiáira - ifaktor
Gryllus Dorka és Simon Kornél
Gryllus Dorka és Simon Kornél megmutatja, milyen egy bántalmazó kapcsolat

Gryllus Dorka kiakadt: "Kornélnak nálam tizenöt évvel fiatalabb partnernői vannak"

A színésznő szerint a filmipar nem képes elfogadni, hogy a nők is idősödnek.


Egyre népszerűbb a a filmiparban a fiatalabb nő-idősebb férfi párosítás. Erről számos hazai is külföldi színész is kifejette már a véleményét és sokan felléptek a sztereotípia ellen. Nemrég Gryllus Dorka fakadt ki a témában, aki szerint megoldást nyújthatna, ha több női rendező lenne a szakmában.

A színésznő szerint ennek az életszerűtlen ábrázolásmódnak komoly következményei lehetnek a hétköznapi emberek párkapcsolatbeli életfelfogásában. Dorka úgy gondolja a filmipar ezzel azt sugallja a férfiaknak, hogy 50 évesen és fiatal párt akarjanak maguk mellé.

"Annyira be van rögösödve ez az amerikai modell. Látom Kornélnál, a férjemnél, hogy egyre fiatalabb partnerei vannak, érted? Először csak nálam tíz évvel fiatalabbak, de most már nálam tizenöt évvel fiatalabb partnerei vannak a filmeken. Ezt látja a filmipar normálisnak. Holott az életben két év a párok közötti különbség. De már a filmen egymás mellé raksz egy azonos korú férfit meg nőt, akkor a producer azt mondja, hogy nem lehetne ez a lány egy kicsit fiatalabb? (...) Ezt állítod az emberek elé is. Innen jön az, hogy a férfiak elkezdenek majd 50 évesen azon gondolkodni, hogy de nem kellene nekem is egy fiatalabb csaj, hiszen a tévében is mindenkinek fiatalabb csaja van"

- mondta Dorka

(Life)


Ne hagyd ki!