Ők azok a hírességek, akik az év első napján születtek - ifaktor
Ők azok a hírességek, akik az év első napján születtek

Bizony, a január 1-én világra jött emberek a semmivel össze nem hasonlítható Bak csillagjegy szülöttjei. De vajon mit érdemes tudni erről a határozott téli jegyről?


Érdekes módon a Bakokról azt mondják, hogy visszafelé öregednek: miután már átélték a nehézségeket, a Bakok érésük során egyre fiatalosabbak, optimistábbak és játékosabbak lesznek. Valójában minden komoly Bakban egy huncut bajkeverő lakozik. Bár ez a földi jegy elsőre kissé konzervatívnak és visszafogottnak tűnhet, a Bak legközelebbi barátai és szerelmei tudják, hogy imádnak bulizni.

A Bak "meg tudom csinálni" hozzáállása szinte minden iparágban sikerre vezet. Bár kiváló vezetők, a munkamániás hajlamaikra is ügyelniük kell. A Bakok számára fontos, hogy megőrizzék a munka és a magánélet egészséges egyensúlyát, és ne kezeljék a barátaikat és partnereiket a saját asszisztensükként.

Bak tulajdonságok

Erősségek: Felelősségteljes, fegyelmezett, erős önuralom jellemzi, jó menedzserek.

Gyengeségek: Mindentudó, engesztelhetetlen, leereszkedő, a legrosszabbra számít.

Bak szereti: A családot, a hagyományokat, a zenét, a visszafogottságot, a minőségi kézművességet.

Bak nem kedveli: Szinte mindent valamilyen szinten.

De nézzük, kik azok az ismert emberek, akik január 1-jén születtek.

Grandmaster Flash - 1958. január 1.

Joseph Saddler, népszerű művésznevén Grandmaster Flash barbadosi származású amerikai DJ és rapper. A hip-hop egyik alapító atyjaként ismert figura a rap egyik legkorábbi technikai úttörője volt. Az 1970-es években általa kikísérletezett innovatív lemezjátszó technikák mára a rap és a hip-hop szinonimájává váltak.

Flash és csapata, a Furious Five az 1980-as évek elejének egyik legismertebb rap-előadójává vált, olyan népszerű kislemezekkel, mint a "The Message", a "The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel" és a "White Lines (Don't Do It)".

Flash kivált a Furious Five-ból, és saját lemezeket készített, de az 1980-as években elhalványult a mainstream népszerűsége. Flash az 1990-es években került ismét a figyelem középpontjába, mint a műfaj idősebb képviselője, akit a kortárs hip-hop csoportok és a média újjáélesztett, elismert és ünnepelt.

Grandmaster Flash és a Furious Five 2007-ben bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, és ezzel ő lett az első hiphop-előadó, akit kitüntettek. 2019-ben elnyerte a Polar Music Prize-t.

Frank Langella - 1983. január 1.

A rendkívül sokoldalú színpadi és filmszínész Frank Langella, elsőként a New York-i színpadon a "Seascape" című darabban aratott hatalmas sikert, majd ezt követte a "Drakula" című Edward Gorey-produkció címszerepe. A Drakula (1979) című filmben megismételte ezt a szerepet a filmvásznon, és nemzetközi sztárrá vált. Az évek során alkalmanként filmekben is szerepelt, de inkább első szerelmére, a színházra koncentrál. Színpadi alakításai a Strindberg-drámától ("Az apa") a Noël Coward-vígjátékig ("Present Laughter") terjedtek. A New York-i Shakespeare-fesztivál több produkciójában is szerepelt.

Morris Chestnut - 1969. január 1.

A magas, jóképű és sokoldalú amerikai színészt a mozilátogatók először a Fekete vidék (1991) című filmben Ricky szerepében láthatták, ahol egy középiskolás futót alakított, aki futballtudását felhasználva menekült el Los Angeles déli, erőszakos területéről. Két évvel később főszerepet kapott a The Ernest Green Story (1993) című polgárjogi drámában, ahol az Arkansas Nine középiskola egyik diákjaként mutatott bátorságot és kitartást. Később olyan akciófilmekben játszott, mint a Száguldó erőd (1995), a G.I. Jane (1997) és a Félholt (2002), valamint a Holtunkiglan (1999), a Tesók (2001), a Szabad fogás (2001) és a Szakítani tudni kell (2004) című romantikus vígjátékokban. 2004-ben szerepelt az Anakonda 2: A véres orchidea (2004) és A tűzből nincs kiút (2004) című filmekben.


Ne hagyd ki!