Hosszú Katinkát darabokra szedik az interneten - ifaktor
Hosszú Katinka értékelte az elmúlt napokat: darabokra szedik az interneten
Hosszú Katinkának eddig finoman fogalmazva sem ez a legeredményesebb olimpiája. Az erősségének számító 400 méteres vegyesúszásban csak ötödik, míg a 200 méter vegyesben csak hetedik helyen ért célba, így mindeddig érmet nem sikerült szereznie, ráadásul hatalmas felháborodást keltett, hogy egy számtól visszalépett...


„Nehéz megfogalmazni, mi jár a fejemben. Az időeredmény egyértelműen frusztrál, ilyen időket nagyon sokszor úsztam már. Az a baj, kicsit olyan érzésem van, hogy ez érett már, de nagyon rossz érzés, hogy pont most jött ki."

– fogalmazott Hosszú 400 méter vegyes után.

„Nem szeretnék kifogásokat keresni, de tény, teljesen másképpen kellett felkészülni. Fura, mert ilyet régen a sok versenyzéstől nem éreztem, de most olyan érzésem van, hogy ha felállnék még egyszer, talán még jobbat is tudnék úszni. Nagyon frusztrál, hogy így sikerült. Valószínűleg több idő kellett volna a felkészülés kitalálására. Ennek ellenére én ma nem tudtam volna jobbat. Próbálkoztam mindennel, hogy gyorsabb legyek, de ez most nem jött össze"

– nyilatkozta a megváltozott körülményekről az úszó, aki nagy botrányt kavart, amikor visszalépett a 200 méteres pillangóúszástól és ezzel megfosztotta Jakabos Zsuzsannát az indulástól.

Hosszú azért lépett vissza, mert azt nem a legoptimálisabb időpontban rendezték meg. Ez azt jelentette volna, hogy 10:57-kor kellene versenyeznie, 48 perccel később pedig már a 200 méteres vegyesúszás döntőjéhez kellett volna rajthoz állnia, ráadásul címvédőként. A döntése bizonyos szempontból érthető volt, ugyanakkor egy valamivel nem számolt: Jakabos Zsuzsannát megfosztotta ugyanettől a lehetőségtől.

Ami külön szívszorító, hogy ugyanez már megtörtént Rióban is 2016-ban, és bizony sokan előre megjósolták, hogy mindez idén is így lesz, ha Hosszú bejut a döntőkbe vegyesúszásban. Végül valóban ez történt, ami így egy kicsit tényleg visszataszító...

„Fair play díjat sosem kapsz."
„Húzzál haza oszt szégyeld magad!! Elvetted mástól a lehetőséget immáron másodszorra! Jellemtelen! "
„Jellemtelen, egoista és önző. Számomra ezek a jelzők maradnak meg róla, lehet akárhány érme."

Többek között ilyen kommentek érkeztek Katinkának címezve.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!