Erről kapta a nevét a Húsvét-sziget - ifaktor
Húsvéti-szigeteki szobrok.
A jogilag Chile tartományaként számon tartott szigetcsoportot már hosszú ideje megilleti a húsvét jelző. De mi lehet mindennek az oka? Íme a Húsvét-sziget rejtélyének megoldása!

A sziget nevezetességei, a méretes kőfejek vagy – ahogy a polinéz őslakosok hívják – moaikból közel 900-at fedeztek fel többnyire a sziget partjainak közelében.

A fejek több méteres testekben folytatódnak a föld alatt, némelyiket a kor szimbólumai díszítik, de azt, hogy a jelek üzenetet hordoznak, vagy tényleg csak díszítő funkciót látnak el, egyelőre feltételezések és viták kísérik. Az ok, amiért a szigetet, így nevezték el, viszont valójában nem is lehetne egyszerűbb.

Elérkezett az igazság pillanata: a Húsvétnak valójában szinte semmi köze a kőszobrokhoz, hiszen nevét Jakob Roggeveen holland tengerészkapitánytól kapta, aki 1722-ben húsvét vasárnapján fedezte fel a szigetet - mindössze ennyi a kapcsolódás.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!