Érkezik a Facebook és a Ray-Ban első okos szemüvege - ifaktor
Ray-Ban szemüveg egy fekete háttér előtt csillogó oldalakkal

Elképesztő hová fejlődünk, már képet is lehet készíteni majd a Ray-Ban okos szemüvegünkkel.


A Ray-Ban és a Facebook egy teljesen megalapozott együttműködésben egymás vállára támaszkodva, létrehozták az első stílusos és egyben egyedi okos szemüvegüket. A szemüveg a Ray-Ban Stories nevet kapta, a stílus pedig Wayfarer kialakítással készült. Ezzel a szemüveggel azon kívül, hogy egyedi, azonnal le tudjuk kapni amit látunk.

A keretek három különböző stílusban érkeznek majd, az egyik a Wayfarer, a másik a Round és a harmadik a Meteor. Ezek pedig 5 különböző színben lesznek majd elérhetők. A szemüvegben egy beépített 5 megapixeles kamerát találunk és LED fényeket az elülső részében, így bármikor akár videóra is veheted amit látsz, azonnal. Ahhoz, hogy ezeket a tulajdonságokat használhasd, vagy egy gomb megnyomásával teheted, vagy hangvezérléssel. A szemüveg beépített Bluetooth kapcsolattal és mikrofonokkal is rendelkezik majd, így hívást is kezdeményezhetünk róla majd.

„ A Ray-Ban Stories azért lett megalkotva, hogy segítsen az embereknek megélni az adott pillanatot egyidőben azokkal az emberekkel akikkel ott vannak és azokkal is, akiket szeretnék, hogy ott legyenek."

mondta Andrew Bosworth a Facebook Reality Labs igazgatója.

Ezzel minden bizonnyal átformálják a napszemüvegek és az okos eszközök piacát.

Az ára 299 dollár, mintegy 60 ezer forint lesz és a Ray-Ban hivatalos üzleteiben lesz elérhető, valamint a weboldalukon. A szemüvegeket lehet kérni polarizált lencsével is, amivel az ára már 329 dollárra, valamint fényre sötétedős lencsével is, amiért 379 dollárt, azaz 112 ezer forintot kell kifizessünk.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!