Íme Angelina Jolie élete első Instagram-posztja - ifaktor
Angelina Jolie fekete fehér képen egy széke ül fotózáson

A világsztár Angelina Joliet a világban zajló pusztítások kényszerítették arra, hogy egy erőteljes poszttal indítson.


Angelina Jolie csatlakozott az Instagramhoz, amit egy nagyon erős poszttal indított.

A 46 éves színésznő az ENSZ menekültügyi ügynökség nagykövete, pénteken osztott meg első Instagram-posztjaként egy levelet, amit egy afgán lány írt, aki retteg a tálibok hatalomátvételétől.

„Ezt a levelet egy tinédzser afgán lány írta."
„Az afgán nép elveszítette a lehetőségeit, hogy kommunikáljanak a közösségi médián keresztül. Ezért csatlakoztam az Instagramra, hogy megosszam a történeteiket és azok hangjait hallassam, akik az alapvető emberi jogaikért harcolnak a világban."

- kezdte Jolie a posztot.

A levélben a lány azt mondja:

„Mielőtt a tálibok átvették a hatalmat, minden a rendes kerékvágásban zajlott. Iskolába és munkába mentünk, mint mindegyik nap."
„Eddig bármikor megvédhettük a jogainkat, de mióta betörtek az országba mindannyian félünk és az jár a fejünkben, hogy vége az álmok megvalósításának. A jogainkat megsértették, lehetetlen kijussunk. A munkahely és az iskola messze van, a tálibok változást ígértek, de én ezt a történelmük miatt nem hiszem el."
„Egy nap bejöttek a házunkba és mindenki megijedt. Ekkor arra gondoltam, hogy mikor lesz újra, hogy iskolába mehetünk. Eddig könnyen mehettünk az órákra, most már ez sem lesz meg. Az órák szerintem el is fognak maradni. A 20 évvel ezelőtti történet talán ismétli önmagát, de jogaink most egyáltalán nincsenek. Mindenki élete sötét most."
„Elveszítettük a szabadságunkat és megfosztottak emberi jogainktól bennünket."

- fejezte be a levelét a fiatal afgán lány.

Jolie a poszthoz saját véleményét is kifejtette.

„Két héttel szeptember 11 előtt az afgán határon tartózkodtam, ahol a tálibok elől menekült afgánokat láttam. Ez 20 évvel ezelőtt történt."
„Fájdalmas végignézni, ahogy az afgánokkal megint ez történik. Ennyi időt és pénzt beleölni abba, hogy vérontást csinálhassanak, szinte lehetetlen megérteni."

Jolie Instagram-posztja brutálisra sikeredett és már több mint 3 millió lájkot kapott.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!