Vállalta a felelősséget az Index lapigazgatója és távozott - ifaktor
Várbíró Péter

Az Index lapigazgatója, Várbíró Péter a külső gyártású műsorok kreatív producereként jelezte a hírportál vezérigazgatója felé, hogy vállalja a felelősséget a Konyhanyelv című produkció negyedik epizódjának közzététele kapcsán elkövetett hibákért, ezért közös megegyezéssel távozott az Indextől.Várbíró Péter 2020 szeptembere óta tölti be az Index.hu Zrt. lapigazgatói pozícióját. A külső gyártású műsorok kreatív producerként az ő felelősségi körébe tartoznak, így a Lakatos Márk nevével fémjelzett Konyhanyelv című sorozat is.

A külső gyártásban készülő műsor negyedik adása kapcsán az Index elismerte, hogy a szóban forgó epizód szerkesztése, ellenőrzése során hibát vétett. Lakatos Márk ismét gondolatébresztő, provokatív beszélgetésre invitálta vendégeit, ahogyan ezt a Konyhanyelv előző adásaiból tőle megszokhattuk, de ezúttal hibát vétettek a lapnál a tartalom ellenőrzése során.

Az esetet követően felülvizsgálta a külső és a belső gyártásban készülő tartalmak ellenőrzési, gyártási folyamatait, ezeken több ponton szigorított. Emellett a Youtube által biztosított kategorizálási rendszeren belül az alábbi figyelmeztetéssel látta el a szóban forgó videót: „Ez a videó egyesek számára kifogásolható lehet".

Várbíró Péter bevallotta, hogy nehéz szívvel hozta meg a döntést, de a külső gyártású műsorok kreatív producereként viselnie kell az általános vezetői felelősséget.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!