Átok, vagy áldás az Instagram újdonsült milliárdos rekordja? - ifaktor
Kisgyerek nyomkodja a telefonját

A Meta tulajdonban lévő Instagram, olyan magasságokba ért, ahová kevesen tudnak! Ez azonban jobban károsíthatja a céget, mintsem felemelheti.


Az Instagram tavalyi éve egy kisebb mélyrepülés volt, azonban mostanra olyan számokat produkált az applikáció, hogy ezzel rekordot állítottak fel.

A Meta tulajdonban lévő cég, 3 évvel ezelőtt, 2018 júniusában, átlépte az 1 milliárd felhasználót. Ez a szám pedig mindössze 8 év alatt halmozódott fel, mióta megalakították az Instagramot. Most pedig egy új mérföldkőhöz érkeztek, ugyanis 2021 végére átlépték a 2 milliárd felhasználót.

Egy a neve elhallgatását kérő ott dolgozó elmondta, hogy már akkor átlépték a 2 milliárdot, mikor még nem nevezték át a Facebook cégét Metára. Azonban a számokat csak most publikálták.

Habár a számok hatalmas növekedést mutatnak, sokkal inkább átokként tevődik ez a cégre, mint áldásként. A Meta céget az elmúlt időben bombázzák az amerikai gazdasági szabályok, ugyanis a döntéshozók szerint túlságosan nagy a piaci része az iparágon belül. A számok folyamatos növekedése, valamint a pletykák, miszerint az Instagramnál tisztában voltak azzal, hogyan hat a tinédzserek mentális fejlődésére az applikáció használata, mégsem tettek ellene semmit, nem éppen segítő faktorok.

Mióta ezek a vádak napvilágot láttak, valamint az egyik régi dolgozó felfedett számos titkot, folyamatos meghallgatások és tárgyalások zajlanak afelől, hogy mennyire is káros a fiatalok mentális egészségére az ilyen addiktív közösségi média applikációk, mint az Instagram.

Az Instagram nem nyilatkozik ezekről.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!