Az Instagram-üzenetek csúcs fejlesztéseken mennek keresztül - ifaktor
Instagram kép egy telefon képernyőjén

Az Instagram tovább fejlődik és most a felhasználók egy rendkívüli újdonságot tapasztalhatnak meg, amitől gyorsabban válaszolhatnak majd üzeneteikre.


Az Instagram bejelentette, hogy egy olyan funkciót terveznek bevezetni, ami radikálisan csökkentheti az üzenetek megválaszolásának idejét. Ezt pedig úgy szeretnék elérni, hogy ha a feed-et pörgeted és érkezik egy bejövő üzeneted, akkor az megjelenik a képernyőn, amire azonnal, gyorsválasz formájában reagálhatsz. Így néz ki képen.

Ugyanakkor nem csak ez az egy újítás van a tarsolyukban. Fejlesztenek egy olyan megoldást, amivel egy kattintásra, tartalmakat oszthatunk meg a közeli barátainknak. Ugyanakkor a chat-ablakot is újradizájnolják, ami azt jelenti, hogy a messengerhez hasonlóan, egy fenti vízszintes sávban megjelenik majd, hogy melyik profil aktív éppen.

Az üzenetek új funkcióinak ezzel még nincs vége. A felhasználók megoszthatnak majd bármely barátjukkal, akár Spotify-ról, akár Apple Music-ról, 30 másodperces bejátszásokat zenékből. Ugyanakkor ha a „@silent” szót beírjuk, akkor az üzenetről nem jön neki pop-up, ezek pedig nagyban segíthetik a munka fókusz fenntartását a fogadó félnek, ha nem egy sürgős üzenetről van szó.

A hab a tortán, a már jól megszokott szavazás funkció, amit mostantól a privát üzenetekben is létre lehet hozni a csoportos beszélgetések során.

Egyelőre az újítások még csak bizonyos tesztelő országokban érhetők el, de ha beválik, akkor kiterjesztik az egész világra.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!