Komoly perbe fogta egy divatcég Kanye Westet - ifaktor
Kanye West
Instagram/ @kanyewest.offclal

Komoly perbe fogta egy divatcég Kanye Westet

A zenész egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.


A világhírű rapper, Kanye West nemrég egy csomó ruhát bérelt egy híres divatkölcsönzőtől, de több mint egy tucat terméket nem adott vissza, és most a cég komoly pert indított ellene.

A David Casavant Archive több mint 400 000 dollárért (több mint 160 millió forintért) perelte be Ye-t, mivel a divatkölcsönző azt állítja, hogy Kanye évekre visszamenőleg tartozik nekik a bérelt termékekkel és azok árával, ezt konkrétan lopásnak nevezi meg a bíróság.

A TMZ által megszerzett kereset szerint Kanye 2020-ban abbahagyta 13 „ritka, megbecsült darab” bérleti díjának fizetését, de soha nem tért vissza az üzletbe. A divatcéggel egyébként olyan nagy nevek dolgoznak még együtt, mint Kim Kardashian, Lady Gaga, Tom Brady, Pharrell, 21 Savage.

A David Casavant Archive azt állítja, hogy 2014 óta dolgoznak együtt Kanye-vel, de ez az első probléma, ami adódott. Azt is elárulták, hogy az énekes 2020 februárjában/márciusában 49 darabot bérelt, és 36-ot probléma nélkül visszaadott. A DCA szerint 2020. október végén a Ye leállította a fennmaradó 13 darab heti díjának fizetését.

Kanye állítólag ragaszkodik Helmut Lang, Raf Simons és Ann Demeulemeester dizájnereihez úgy, hogy nem fizet értük. A cég szerint Yeezy több mint 221 000 dollár kifizetetlen bérleti díjjal tartozik, és további 195 000 dollár cseredíjat kell fizetnie a 13 darabért.


Ne hagyd ki!