Ezért fogan a legtöbb baba karácsonykor - ifaktor
kisbaba fürdik a csapban

Azok az olvasóink, akik szeptemberben ünneplik a születésnapjukat most felkaphatták a fejüket cikkünkre. Ugyanis ők azok, akik bizony karácsony ideje alatt fogantak.


A statisztikák kimutatják, hogy szeptemberben jelentősen megnő a születések száma. Ebből adódóan pedig nagy valószínűséggel karácsonykor fogannak meg ezek a babák.

Ennek az okáról Kékesi Anna, biológus fejtette ki véleményét a LifeTV műsorában. Szerinte ez az eset nemcsak a karácsonyra jellemző, hanem az év többi ünnepére is. Ugyanis az emberek ilyenkor kiszakadnak a rohanós hétköznapokból, gondatlanabbak és ellazulnak.

Továbbá a pároknak is, így sokkal több idejű jut egymásra. A biológus szerint pedig abszolút segíti a fogantatás a kiegyensúlyozott életmód és a stressz mentes környezet, ami, ha az ünnepek elején nem is, de például a két ünnep között többnyire megadatik az embereknek.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.