Kendall Jennert brutális összegre perelték egy fotózás elmulasztása miatt - ifaktor
Kendall Jenner narancssárga bikiniben

Az olasz dizájner vádja, hogy Kendall a szerződésben leírt két fotózásból, csak egyen jelent meg.


A rendkívül híres olasz ruha dizájner Liu Jo, 1.8 millió dollárra, mintegy 538 millió forintra perelte be Kendallt, amiért nem tartotta magát a szerződésben leírtakhoz.

Liu Jo elmondása alapján, a cég még 2019-ben egy szerződést kötött a modellel, aminek köszönhetően fizettek neki 1.5 millió dollárt, hogy két fotózást is elvállaljon. Az egyik, Jo tavaszi/nyári kollekciójának lencsevégre kapása, a másik pedig egy őszi/téli kollekció lett volna.

Jo szerint Kendall eleget is tett az első fotózásnak és sikerült mindent lezavarni úgy, ahogy illik. Nem volt fennakadás, így februárra 1.3 millió dollár üthette markát a modellnek. Ezt követően pedig jött a covid.

Elmondások alapján az olasz ruhacég folyamatosan új időpontokat ajánlott fel Kendall menedzsmentjének, hogy összeegyeztessék a második fotózást, azonban minden lehetőséget elutasítottak. A cég még akkor is megpróbálta összeegyeztetni ezt Jenner kisasszonnyal, amikor egy másik ruhamárkának a fotózására érkezett Olaszországba, 2020 októberében. Ekkor Kendall azt válaszolta, hogy:

„Bocsi, de nem fog menni."

Liu Jo pedig ezeket követően nem tudott mit tenni, mint benyújtotta a pert, a szerződés megszegése miatt és a kártérítést amit követel, nem kevesebb mint 1.8 millió dollár.

Kendall csapata ugyanakkor azt nyilatkozta az esetet követően, hogy a pandémia alatt, többször is próbáltak dűlőre jutni Liu Joval és ők is ajánlottak fel időpontokat, azonban ezt a dizájner és társai nem tudták teljesíteni. Szerintük Kendall mindig is híve volt annak, hogy betartsa a megállapodásait, így sajnálják, hogy Jo ilyen útra terelte a történteket.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!