4 koncert a történelemből, aminek tragikus vége lett - ifaktor
koncert sziget

Miután Travis Scott koncertjén 8-an életüket vesztették és többen kórházba kerültek, felemlegettük a történelem legdurvább koncert-élményeit.


Megrázta a világot ami az elmúlt napokban történt. Travis Scott Astroworld című turnéjának koncertjén 8-an életüket vesztették, többen pedig kórházba kerültek instabil / stabil állapotban. Az előadó persze nem vette észre, hogy mi történik odalent a tömegben, de miután kiderült, hogy mennyire komoly a helyzet, több lépést is tett az ügy érdekében. Ő és sztárfellépője Drake is felszólalt, hogy együttérzésüket fejezzék ki a családokkal, valamint Scott hozzáfűzte, hogy minden egyes embernek, aki tragikus módon elhunyt a koncert alatt, fizetni fogja a temetésük minden létező költségét. Ebből adódóan összeszedtük azokat az eseményeket, amelyeknek szintén tragikus vége lett.

Santika Nightclub Tűz

welt.de

2009. január elsején Thaiföldön kigyulladt egy szórakozóhely, ahol 66-an vesztették életüket és több mint 40-en megsérültek. Többen azért utaztak oda, hogy megünnepeljék a szilvesztert, azonban nem várt, tragikus esemény szemtanúi – áldozatai lettek. Nem tudni pontosan, hogy mi okozta a tüzet. Van aki szerint a csillagszórók, van akik azt mondják, hogy a helyen használt pirotechnikai eszközök, vagy a kint használt tűzijátékok valamelyike gyulladt meg és vitte magával a helyet. Több ember azt állítja, hogy a hely sosem járt el megfelelően a tűzvédelmi előírásokkal. Az egész helyre mindössze 1 poroltójuk volt, valamint a büdzsé hiánya miatt a „vészkijárat" felirattal feltüntetett ajtók nem funkcionáltak, csak látszatra.

Love Parádé

static.dw.com

2010. július 25-én Németországban került megrendezésre a Love Parádé. Eredetileg Berlin adott volna otthont az eseménynek, azonban a tömeg nagysága, ezáltal a biztonsági protokoll be nem tarthatósága miatt, mégsem vállalta. Így került a rendezés joga Duisburgba. A helyszínen volt egy alagút, amin keresztül az emberek eljuthattak a koncertek helyszínére. A temérdek résztvevőt képtelenek voltak kontrollálni a felügyelők, így történhetett meg, hogy a mérhetetlen mennyiségű ember között pánik tört ki az alagútban. Egymást kezdték taposni az emberek, aminek következtében 19-en a helyszínen, két túlélő pedig később, a kórházban veszítette életét.

Astroworld Fesztivál

CNN

Ezt az eseményt egy egész világ várta, azonban mostanra legszívesebben mindenki elfelejtené, köztük az előadók is. A rengeteg ember közötti káosz akkor uralkodott el, mikor az esemény alapítója és főszáma, Travis Scott felment a színpadra. Szinte mindenki elkezdett rohanni, hogy a lehető legjobb helyről lássa majd a rappert, ez pedig azt eredményezte, hogy szó szerint úgy összenyomták egymást az emberek, hogy többen elájultak, majd a földön halálra taposták őket. 8 embert azonnal halottnak nyilvánítottak és több tucat embert szállítottak kórházba.

Cromanon Tűz

Pinterest

2004. december 30, Argentína, Buenos Aires.

Cromanon egy rock-klub volt, ahol egy együttest, név szerint a Callejerost tekintették volna meg a nézők. A helyet háromszor annyi ember töltötte meg, mint amennyit elbírt volna a terület. Nagyjából 900-1000 ember helyett, 3000-en voltak jelen.

A helyszínen több ajtót is zárva tartottak, a vészkijáratokat pedig eltorlaszolták, nehogy az emberek megpróbáljanak beosonni a koncertre. A Cromanon nagyjából egy hónap csúszásban volt a tűzvédelmi protokoll naprakészre hozatalával, ezen felül a tűz esetén automatikusan bekapcsoló locsolórendszer sem működött. Ezt követően ismeretlen okokból tűz keletkezett, így a locsoló hiánya több száz embernek okozott füstmérgezést, amiből közel 200-an meg is haltak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!