A koronavírus végez a Grammy- és Golden Globe-díjátadókkal - ifaktor
Grammy díjak

Az idei Grammy-díjátadó zsinórban másodjára lesz elhalasztva a koronavírus miatt, míg a Golden Globe négy fal között kerül megrendezésre.


Ahogy azt megszokhattuk, az újévben két, a világ egyik legnagyobb díjátadó eseményét is megrendezik. Azonban az elmúlt időszakban a vírushelyzetre való tekintettel átíródtak a szabályok és a sztárvilág kénytelen vagy otthon maradni, vagy pedig mindenféle felhajtás nélkül elhozni az adott díjakat.

A 79. Golden Globe-díjátadó január 9-én kerül megrendezésre, a californiai Beverly Hillsben. Az eseményt minden körülmények között ezen a helyszínen rendezik meg, viszont ez lesz az első a történelemben, ahol sem a nézők, sem a média nem vehet majd részt. Múlt év februárjában rasszista emailek láttak napvilágot a díjátadó körül, aminek köszönhetően menesztették is a rendezvény egyik vezető pozícióban lévő tagját. Ezt követően Hollywood teljes mértékben elkerülte a HFPA-t, az NBC pedig meg is szakította velük a kapcsolatot.

A HFPA azonban drasztikus változtatásokat vezetett be és az alapszabályzatban, valamint a tagsági körében is újításokat eszközöltek. Ezen felül pedig kijelentették, hogy a sokszínűség jegyében zajlik a tavalyi esemény. Ekkor kérték meg Snoop Dogg amerikai rappert, hogy olvassa fel a Golden Globe-díjra jelöltek névsorát, de a jelöltek egyáltalán nem vették komolyan ezt a kezdeményezést. A szervezet folyamatosan küzd, hogy helyreállítsa és kijavítsa azt a csorbát, amit az egész esemény hírneve megsínylett az elmúlt időkben, de a vírushelyzetre való tekintettel a kezük meg van kötve. Az eseményt sajtó, vörös szőnyeg és mindenféle pompa nélkül kell hogy megrendezzék.

A Grammy-díjátadó ugyanakkor második évben kerül elhalasztásra. Az eredetileg január 31-én megrendezésre kerülő, a világ egyik legnagyobb eseményének vezetői a következő közleményben értesítették az érintetteket:

„A városi és állami tisztviselőkkel, egészségügyi, biztonsági szakértőkkel, a művészközösséggel és több partnerünkkel lefolytatott egyeztetést követően, alapos megfontolás után, a Recording Academy és a CBS elhalasztja a 64. Grammy-díjátadót.”
„A zenei közösségünk tagjai, a több száz, fáradhatatlanul dolgozó ember, valamint a közönség biztonsága, továbbra is prioritást élvez. Tekintettel az Omicron vírusváltozat körüli teljes bizonytalanságra, el kell halasztani az eseményt. A január 31-i időpont túl sok kockázattal járna.”

Azonban nem csak a Grammy és a Golden Globe, de a kritikusok által választott filmek díjátadója, a „The Critics Choice Awards”-ot is lemondták még decemberben.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!