Koszovó a saját érdekében, fontos lépésre szánta el magát - ifaktor
Koszovó zászló Bitcoin érmével a közepén

A Balkán-félszigeten lévő Koszovó is csatlakozott azon országokhoz, akik száműzték a kriptovalutákat.


Koszovó döntése, miszerint a kriptovalutákat be kell szüntessék, egy stratégiai, de egyben vészhelyzeti lépés is volt. A döntés oka, hogy a területen kritikussá vált az energiatermelés és a koszovói kormány 60 napos határidőt szabott meg, hogy visszafordítsák az évszázad legkeservesebb energiatermeléshez kapcsolódó helyzetet.

A kormány a rendőrséggel együtt dolgozva felszámolja azokat a helyeket, ahol a kripto-bányászat történik. 2018-ig hasznára vált a kormánynak, hogy az olcsó áramdíjak mellett Bitcoint bányásszanak, azonban a döntés mostanra kaotikus, nem várt eredményeket hozott. Jelenleg a koszovói államnak, 3000$, mintegy 960 ezer forintra van szüksége ahhoz, hogy 1db Bitcoint megszerezzenek.

Ezzel pedig Koszovó is csatlakozott azon folyamatosan népesedő táborhoz, akik kitiltották a kriptovalutákat különböző indokokkal. Rajtuk kívül 9 ország van ugyanezen az állásponton: Algéria, Banglades, Kína, Egyiptom, Irak, Marokkó, Nepál, Katar és Tunézia.

Kína továbbá azon 42 országhoz is csatlakozott, akik a bankoknak és a kölcsön cégeknek is megtiltották, hogy bármely kriptohoz köthető pénzügyi szolgáltatást nyújtsanak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!