Kovács András Péter kiakadt a Forbes listájára - ifaktor
Kovács András Péter a színpadon ül

A napokban publikált Forbes lista sokakat megdöbbentet és volt, akit fel is dühített.


Több népszerű humorista is nem tetszését fejezte a Forbes legújabb listájával kapcsolatban, amelyben a hazai stand-uposokat rangsorolja éves bevételük alapján. Kovács András Péter sem tudta szó nélkül hagyni a fent említett cikket és egy hosszabb Facebook-bejegyzés formájában fejtette ki a véleményét.

​ A humorista teljes mértékben elítéli a Forbes álláspontján és úgy gondolja, az ő szakmájuk esetében rendkívül felszínes dolog a vagyonuk mértékében értékelni a sikerüket. Bár András nem szerepel a listán, a humorista nem tudja elképzelni, hogy melyik helyzet kellemetlenebb jelen esetben: rajta lenni a listán vagy pedig lemaradni róla.

,,Valamennyi nevesített kollégám nevében köszönöm a Forbesnak a nagyon ízléses cikket és a még ízlésesebb Facebook-ajánlót.
Köszönöm továbbá valamennyi - nem pénzügyi - online sajtóterméknek, hogy ilyen-olyan egyszerűsítésekkel, kiragadásokkal átvették a cikket.
Bár a cégek mérlegei, amikből a Forbes-cikk írója dolgozott, nyilvánosak és bárki számára hozzáférhetők, és tudjuk, hogy a Forbes soha semmilyen értékteremtő munkát nem fog tudni más szűrőn keresztül megbecsülni, csakis a fizetségen át, a cikkben nevesített kollégák sohasem azért űzték ezt a mesterséget, hogy álomvagyonokat szerezzenek, hanem hogy nevettessenek. Az sem volt soha céljuk, hogy a tavalyi bevételt idén megduplázzák, mert bármilyen hihetetlen, nem azzal foglalkoznak, hogy mennyi volt a tavalyi bevételük, hanem hogy mennyi volt a tavalyi tapsuk. Nem annyit keresnek, amennyit csak bírnak, hanem amennyit a közönség megajánl nekik. Nem pénznyomdagépek, nem haknirobotok, még csak nem is egymással versengő haszonállatok. Boldogok, hogy a számláik ki vannak fizetve, és azt csinálhatják, amit szeretnek, minden más e fölött ajándék. És az ember még saját ajándék lovának se nézegesse a fogát, nemhogy másénak.
Az pedig végképp érthetetlen, hogy pl. a Nők Lapja Cafén mit keres ennek a cikknek a kivonata.
És bár nem tudom, mi a kellemetlenebb, egy ilyen listán rajta lenni vagy lemaradni róla, de őszintén, minden iróniát félretéve köszönöm a Forbesnak és a többi, a lenti cikkre ráhiénázó sajtóterméknek, hogy engem ebből a rettenetes ízléstelenségből kihagytak."

-írta András az Facebook-bejegyzésében.

A Forbes listáját egyébként Bödőcs Tibor vezeti, aki feleségével közösen vezetett cége, az előadó-művészet főtevékenységére bejelentett Burfa Kft. 2021-ben 118 millió forintos árbevétellel zárt. A cég nyeresége rendkívül kiemelkedő, ugyanis 98 milliós eredménnyel viszi az üzletét a humorista.


Ne hagyd ki!