Kulcsár Edina és Csuti válása a Parlamentben is téma - ifaktor
Kulcsár Edina

Válásukból kifolyólag kénytelenek a CSOK visszatérítésére.


Nemrég Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja Kulcsár Edina és Csuti válását hozta fel példaként, a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) körüli probléma témájában. A politikus arra szerette volna példájával felhívni a figyelmet, hogy egyre több válófélben lévő személyt érint a CSOK visszafizetésének mikéntje és szükség lenne bizonyos változtatásokra annak érdekében, hogy könnyebben zajlodjon le egy válás.

„Az elmúlt hónapokban nagy port kavaró, Kulcsár Edina és Szabó András »Csuti« válása tökéletes példája annak, hogy hogyan járnak rosszul a házasságukat felbontó felek. Sajtóértesülések szerint az említett pár is felvette a CSOK-ot, amikor közös házukat építették. A hitel felvételekor nincs teljesen tisztázva a hiteltörlesztés megfizetésének a sorsa. A pár a válás után fizetheti együtt is vagy az a fél viseli egyedül tovább a pénzügyi terhet, aki az ingatlanban marad. A CSOK aláírásakor az ingatlanra egy 10 éves terhelési és elidegenítési tilalomhoz járulnak hozzá, tehát a közös házat az anyagai terhek könnyítése érdekében nem adhatják el, csak speciális engedéllyel, de ebben az esetben a CSOK-ot késedelmi kamattal növelten kell visszafizetniük. Az általában enélkül is viharos válásokra ezáltal még plusz terhet ró ez a hitelforma”

– írta Ungár Péter.

Nemrég pedig Csuti is nyilatkozott az Nlc Magazinnak és elárulta, hogy rendkívül meglepődött rajta, hogy most már nem csak rajongóit, de a Parlamentet is foglalkoztatja a válása.

„Amíg az ember nem tapasztalja meg a gyakorlatban, addig nem gondolja, milyen az, hogy nem tudsz elmenni enni sehová úgy, hogy ne nézzenek meg, vagy olvasol magadról kattintásvadász cikkeket. Civilként nehéz neki ilyen gyorsan beletanulnia abba, hogy az ismertségnek a sok előny mellett azért vannak árnyoldalai is. Még ennyi év után, én is meglepődtem, hogy a válásomról beszélnek a Parlamentben.”

-nyilatkozta az üzletember.


Ne hagyd ki!